Παρασκευή, Μαρτίου 9

Ρώσοι ερευνητές δημιουργούν ένα υλικό που καθιστά τον κόσμο αόρατο....

Ρώσοι ερευνητές δημιουργούν ένα υλικό που καθιστά τον κόσμο αόρατο....
Ρώσοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μοναδικά υλικά που κάνουν ολική ή μέρος αυτων τα αντικείμενα αόρατα χάρη στις εκπληκτικές τους ιδιότητες,

Θα μπορούσαμε σύντομα να γίνουμε αόρατοι χάρη σε ένα "μαγικό" υλικό που εφευρέθηκε από ρώσους ερευνητές. Επιπλέον, αυτή η έκτακτη ουσία θα καθιστούσε τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των κτιρίων, διαφανή.
Παρουσίαση :  Aiolos Greko

Ρώσοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο της έρευνας Tekhnomash , μέρος της δημόσιας ομάδας Rostec έχουν αναπτύξει μοναδικά υλικά που κάνουν  ολική ή μέρος αυτων τα αντικείμενα  αόρατα χάρη στις εκπληκτικές τους ιδιότητες, διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της  Roselectronica

Αυτά τα ηλεκτρικά ελεγχόμενα υλικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σε θέση να «καμουφλάρουν» αντικείμενα στο οπτικό τους πεδίο. Έχουν τη δύναμη να μιμούνται τα χρώματα, να τα εντείνουν και να δημιουργούν πολύπλοκες γραφικές παραστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων που κινούνται όταν υπάρχει άνεμος.

Αυτή η εφεύρεση κατέστη δυνατή με ηλεκτροσόκ. Πράγματι, αυτά τα υλικά μοιάζουν με οθόνες καμουφλάζ για να αποκρύψουν εντελώς ένα αντικείμενο.

Η τεχνολογία χαιρετίστηκε από την εταιρεία χαρτοφυλακίου Roselectronica.

"Τα συνθετικά υλικά έχουν τεράστιες προοπτικές για την αποτροπή των όπλων ακριβείας", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Igor Klotchko.

Ο κ. Klotchko πρόσθεσε ότι αυτή η τεχνολογία θα ήταν αποτελεσματική χάρη στην οπτική καμουφλάζ της και όχι χάρη στη θερμική ή ηλεκτρομαγνητική καμουφλάζ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές και οι μηχανικοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν ένα καθολικό «αόρατο μανδύα » για στρατιωτικά αντικείμενα . Ωστόσο, εκείνοι που κατάφεραν να το κάνουν είναι ελάχιστοι.

Το 2012, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας κατάφεραν να δημιουργήσουν «ένα αόρατο μανδύα » κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα . Το ρούχο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το αντικείμενο, στο οποίο τίθεται, εξαφανίζεται.

sputniknews.com