Δευτέρα, Μαρτίου 19

Η πραγματικότητα των φυλακών Αδριανούπολης και η “εικονική πραγματικότητα” των Αθηνών!!!

Π. Καρβουνόπουλος

Στη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής Εκπροσώπων Τύπου του ΓΕΣ το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξο, μάθαμε.
Η φράση … «είμαστε καλά, όλα εξαιρετικά» … κυριάρχησε από τους αξιωματικούς και δεν γνωρίζουμε αν η «μετάγγιση» αισιοδοξίας είχε αποτέλεσμα στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.
Όπως δεν γνωρίζουμε να υπάρχει και στρατός που θα είχε τέτοια αισιοδοξία, με δύο αιχμαλώτους στις φυλακές άλλου κράτους.


Για να μην περιοριστούμε μόνο στην αισιοδοξία του ΓΕΣ, πρέπει να αναφέρουμε ότι και η κυβέρνηση σε γενικές γραμμές μεταδίδει ένα κλίμα καθησυχαστικό.

Κάτι που από την αρχή του επεισοδίου κάνει αν και μέχρι στιγμής τα γεγονότα την διαψεύδουν.
Όταν έγινε γνωστό το γεγονός της σύλληψης, έλεγε πως “τη Δευτέρα, όλα θα τελειώσουν”.
Τώρα η νέα χρονική διορία είναι η 30η Μαρτίου, όταν οι δύο στρατιωτικοί μας θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο.
Δεν γνωρίζουμε ,γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι όλα θα τελειώσουν θετικά εκείνη την ημέρα.
Ελπίζουμε ότι η αισιοδοξία στηρίζεται σε κάποια χειροπιαστά στοιχεία που δεν είναι προφανώς ανάγκη να δημοσιοποιηθούν αλλά πάντως θα είναι ικανά να ανατρέψουν αυτά που η απλή λογική μέχρι στιγμής λέει.
Ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες και η ηγεσία του ΓΕΣ δεν έχουν επιλέξει την εικονική πραγματικότητα.
Γιατί από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν το μοναδικό αισιόδοξο είναι πως η κατηγορία της κατασκοπείας νομικά δεν μπορεί να σταθεί.
Αν και με το καθεστώς της Τουρκίας δεν μπορεί κανείς να ΄ναι σίγουρος.
Ακόμη κι έτσι όμως δεν υπάρχει κάτι που να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να λέει πως …όλα είναι εξαιρετικά…
Πρώτον μας έπιασαν στον ύπνο οι Τούρκοι…
Δεύτερον μετέτρεψαν ένα τελείως ασήμαντο περιστατικό σε …υπόθεση κατασκοπείας.
Τρίτον επικοινωνιακά “φωνάζουν” πως θέλουν να αξιοποιήσουν το συμβάν όσο το δυνατόν περισσότερο και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα απ΄ αυτό.
Τέταρτον αν και διαψεύδουν ότι θα βάλουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την έκδοση των 8 στρατιωτικών τους, δημοσιοποιούν ένα βίντεο από τη νύχτα του πραξικοπήματος για να μας τους υπενθυμίσουν, λίγες ώρες πριν το Συμβούλιο Εφετών αποφασίσει για τρίτη φορά για το αίτημα έκδοσής τους.
Πέμπτον: οι Τούρκοι θέλουν μόνο τους οκτώ ή μπορεί να “παζαρέψουν” και την έκδοση Κούρδων που έχουν συλληφθεί στην Αθήνα; 
Η πληροφορία κυκλοφορεί από χθες, από αστυνομικές πηγές.
Έκτον: όταν όλοι οι πολίτες ξένων χωρών που έχουν συλληφθεί από το καθεστώς Ερντογάν ταλαιπωρούνται μήνες τώρα στις φυλακές, τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι εμείς θα ΄χουμε πιο…επιεική αντιμετώπιση από το καθεστώς Ερντογάν;
Όσους αποφυλάκισε μετά από πολύμηνη κράτηση, το έκανε παίρνοντας ανταλλάγματα.
Εμείς έχουμε αποφασίσει κάτι να δώσουμε;
Έβδομον: 17 ημέρες μετά από την φυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ σοβαρή διεθνή παρέμβαση-δήλωση-πίεση προς το καθεστώς Ερντογάν!
Αντιθέτως έχουμε ακούσει ΑΠΙΘΑΝΕΣ δηλώσεις υποστήριξης του, για το πόσο…καταπληκτική δουλειά έχει κάνει στο προσφυγικό, πόσο σημαντική σύμμαχος είναι για το ΝΑΤΟ και για το πόσο …σοφός ήταν ο Πούτιν που αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Τούρκο πρόεδρο!!!
Οι Ευρωπαίοι μάλιστα του έδωσαν και 3 δις “χαρτζιλίκι” για το προσφυγικό.
Χρήματα που χρειάζεται επειγόντως ο Ερντογάν για να συνεχίσει τη σφαγή στη Συρία!
Για όλα αυτά και για αρκετά άλλα που δεν είναι ώρα να γραφτούν νομίζουμε ότι κάποιοι θέλουν να μας βάλουν στη λογική της “εικονικής πραγματικότητας”.
Λέμε να μην τους ακολουθήσουμε.
Ευχόμαστε να ΄χουν εκείνοι δίκιο, να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και γεγονότα που θα καταρρίψουν πανηγυρικά όλα όσα προαναφέραμε.