Τετάρτη, Μαρτίου 7

Ανατροπή στον μεγάλο διαγωνισμό των δήμων – Η μοριοδότηση θα αφορά μόνο την προϋπηρεσία στο Δημόσιο


γραφείο
Νέα δεδομένα αλλάζουν τους όρους στον μεγάλο διαγωνισμό για την πρόσληψη 8.161 μονίμων εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων χώρας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ολομέλεια του ΑΣΕΠ ενέκρινε το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων προκειμένου να προσμετρηθεί με αυξημένη μοριοδότηση μόνο η εμπειρία στο δημόσιο των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό που διέπεται από την προκήρυξη 3Κ/2018.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες με οριακή πλειοψηφία (13 έναντι 12) στην οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο η (διπλή σε αυτές τις περιπτώσεις) ψήφος του προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη έγινε, δεκτή από τη μείζονα Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής η εισήγηση του Συμβούλου του ΑΣΕΠ Απόστολου Παπατόλια για την προσμέτρηση της ειδικής εμπειρίας των συμβασιούχων-«παρατασιούχων» (δηλαδή στο δημόσιο) σε όλες τις θέσεις τις προκήρυξης 3Κ/2018.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην μείζονα Ολομέλεια από την εισήγηση του κ. Παπατόλια, έγινε δεκτό ότι: «πρέπει να επαναδιατυπωθεί και ο σχετικός όρος της Προκήρυξης που επιτρέπει τη βαθμολόγηση της ειδικής εμπειρίας ακόμη και στον πίνακα χωρίς εμπειρία, με έκδοση «τεχνικής» τροποποιητικής πράξης, που θα διευκρινίζει το σχετικό όρο της Προκήρυξης και θα αποκαθιστά το αρχικό αληθές νόημά του, ως του μόνου συμβατού με τις προβλέψεις του εξουσιοδοτικού νόμου».

Το σκεπτικό της εισήγησης

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης του Συμβούλου του ΑΣΕΠ, «ο όρος της Προκήρυξης που περιορίζει τη βαθμολόγηση της ειδικής εμπειρίας στο 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων δεν εναρμονίζεται με τη ρητώς επεφρασθείσα και πανηγυρικώς εξαγγελθείσα βούληση του νομοθέτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, να εισαχθεί συγκεκριμένη παρέκλιση ως προς τον κανόνα αυτό και να βαθμολογείται η εν λόγω εμπειρία στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων, χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό».Από την στιγμή που έγινε δεκτή η εισήγηση μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται από το ΑΣΕΠ να εκδοθεί τροποποιητική απόφαση η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
Γιώργος Μανουσακάκης 
 .athina984.gr