Παρασκευή, Μαρτίου 2

Η κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από την Τουρκία! «Δεν είμαστε πράκτορες»

“Δεν είμαστε πράκτορες”, φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο το απόγευμα της Πέμπτης (01.03.2018) σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ο Άγγελος Μιτρετώδης φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία.  «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

Ο Δημήτρης Κουκλατζής

Τουρκικά Μέσα: Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Στο μεταξύ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του κυπριακού Τύπου για την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως μεταδίδει το Κυπριακό πρακτορείο που επικαλείται τα τουρκικά Μέσα, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”.
Τα ίδια Μέσα αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω “υποψίας ότι θα αποδράσουν”, “για υποψία παραποίησης στοιχείων”, για ‘μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία”, για ‘πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό”.
Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και πως στους Έλληνες στρατιωτικούς απαγγέλθηκε μόνο η κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
newsit.gr