Νικολόπουλος: «Ούτε η Ελλάδα, ούτε η οικονομία της αντέχουν άλλη υπογεννητικότητα»

Νικολόπουλος: «Ούτε η Ελλάδα, ούτε η οικονομία της αντέχουν άλλη υπογεννητικότητα»
«Ούτε η Ελλάδα, ούτε η οικονομία της αντέχουν άλλη υπογεννητικότητα» υπογραμμίζει, σε ερώτησή του στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Στην ερώτησή του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, επικαλούμενος και την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνει ότι «αυτήν τη στιγμή οι ελληνικές οικογένειες βρίσκονται στα όρια της αναπαραγωγής με 1,6 παιδιά
ανά οικογένεια, ποσοστό που πρέπει πάση θυσία να αυξηθεί, για να διασωθεί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για να επιβιώσει η ίδια η χώρα».

Επίσης, σημειώνει ότι, σύμφωνα με την έκθεση, «παρά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στους τομείς των εσόδων και των δαπανών (μισθοί, συντάξεις, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) ώστε να μειωθεί το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, η βόμβα μπορεί μακροπρόθεσμα να ανατρέψει άρδην τη δημοσιονομική ισορροπία. Και αυτό γιατί από τη μία μεριά η γήρανση επηρεάζει αρνητικά τα δημοσιονομικά μεγέθη μίας χώρας, μιας και αυξάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων, επομένως και οι δαπάνες για συντάξεις, ενώ αντίστροφα μειώνονται οι εισφορές».

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ζητεί να πληροφορηθεί από την κυβέρνηση «τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε υπέρ της στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, για ν' αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότητα στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ