Παρασκευή, Μαρτίου 2

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !-- Στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ ιαματικές πηγές


Σε διαγωνισμό για την αξιοποίηση εφτά ακινήτων που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Στην ημερίδα «Investors' Workshop: Development οf Thermal Springs in Greece», την

οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, υποστήριξε και συμμετείχε το ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει την δυναμική των ιαματικών πηγών στη χώρα μας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας από την περαιτέρω ανάπτυξη τους, και φυσικά την παραχώρησή τους σε ιδιώτες (Γερμανούς) επενδυτές. Στην παρέμβαση της η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογράμμισε, ότι ήδη έχουν αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασίας αδειοδότησης 110 ιαματικές πηγές σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για τουρισμός υγείας στην Ευρώπη, καθώς πρωταγωνιστεί στις ιαματικές πηγές
Στο πλαίσιο αυτό, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρης Ξενόφος, επεσήμανε ότι η παγκόσμια βιομηχανία σπα και ιαματικών πηγών το 2015 ξεπέρασε σε αξία τα 51 δισ. δολάρια, ενώ συνολικά ο τουρισμός ευεξίας παράγει έσοδα πλέον των 563 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση. 
Οι τουρίστες αυτής της κατηγορίας δαπανούν 61% περισσότερα χρήματα.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει υπό αξιοποίηση 7 ακίνητα που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές σε Κύθνο, Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, Θερμοπύλες, Κονιαβίτη, Αιδηψό, Υπάτη και Πλατύστομο.
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο project manager του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Μαυραγάνης, παρουσίασε τη συγκεκριμένη ενότητα ακινήτων του Ταμείου, τα εναλλακτικά πλάνα ανάπτυξης τους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησής τους, δίνοντας έμφαση καταρχήν στην Κύθνο και την ομάδα της Φθιώτιδας (Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, Θερμοπύλες και Κονιαβίτης).

Τέλος, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Jens Plotner στάθηκε στα επιτεύγματα της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί αγαπάνε την Ελλάδα και θα συνεχίσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Μάλιστα εκτίμησε ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να είναι η πρώτη αγορά για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις Γερμανών προς τη χώρα μας.



Ομιλίες έκαναν και οι Στέργιος Πιτσιόρλας υφυπουργός οικονομίας και οανάπτυξης ο Σωκράτης Φάμελλος αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, προτρέποντας το "επενδυτικό" κοινό να αποκτήσει τα "χρυσοφόρα" ιαματικά κέντρα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.