Τρίτη, Μαρτίου 6

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ! ΠΑΓΩΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ! ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ…

Πέντε μέρες ήταν εξαφανισμένος, και τώρα από την ασφάλεια των Βρυξελλών ο υπουργός άμυνας βγήκε να μας πει ότι οι 2 στρατιωτικοί μας έκαναν λάθος και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος!
Που είναι οι αποδείξεις;

Για εμπλοκή με ευθύνη της Τουρκίας έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος όπου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.
Ολόκληρη η δήλωση του ΥΕΘΑ είναι η ακόλουθη:
Μετά από επικοινωνία μου σήμερα με την κυρία Μογκερίνι στο Συμβούλιο Υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προ ημερησίας διάταξης θα θέσω το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων, Ευρωπαίων Στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως των δυο διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μια εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνησή της, εκ μέρους του εισαγγελέα της Τουρκίας, οι δυο στρατιωτικοί, να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι στην εκδίκαση της δίκης αλλά στο προξενείο.
Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δυο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών. Ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’αυτούς θα οδηγούσαν σε παράνομους διακινητές και μετανάστες που μπαίναν στη χώρα από αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν. Είναι θέμα που αφορά και στη σχέση Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας. Μετά το πέρας της συνόδου υπουργών, θα ενημερωθεί και η αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση των δυο Ενόπλων Δυνάμεων.





makeleio.gr