Παρασκευή, Μαρτίου 2

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Φελνίκος


Φελνίκος
Στο χθεσινό ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ έγραφα ότι ανασχηματισμοί είναι όπως τα θαύματα. Κρατάνε τρεις μέρες, το μεγάλο τέσσερεις.
Μάλλον έκανα λάθος.
Ο χθεσινός -μικρός, περιορισμένος, τσουρούτικος όπως θέλετε πείτε τον- δεν νομίζω ότι θα καταταγεί μεταξύ των ...θαυμάτων.
Πριν ανακοινωθεί, τελείωσε.
Η μόνη είδηση είναι η είσοδος του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση σε θέση αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ως αντίδοτο(;) στα "πάθη" του Καμμένου σε μια συγκυρία που, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά, απαιτείται νηφαλιότητα.
Όλα τ' άλλα δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ακόμη και η ανάληψη του υπουργείου Οικονομίας από τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως Γιάννη Δραγασάκη, για όσους γνωρίζουν τα κυβερνητικά παρασκήνια, ήταν αναμενόμενη.
Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να κάνει ανασχηματισμό.
Του επεβλήθη εξ ανάγκης και έκανε αυτό που θα έκανε κάθε άνθρωπος που δεν του αρέσει να του χαλάνε τον προγραμματισμό.
Τον μετέθεσε για αργότερα.
Αν μάλιστα ήθελα να είμαι πιο ακριβής θα έλεγα ότι ο Τσίπρας αντιμετώπισε τον ανασχηματισμό σαν υποχρέωση να πιεί "ξύδι" και ως είναι φυσικό η εντύπωση που έδωσε είναι ότι τον ...έφτυσε.
Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τη μόνη σκοπιμότητα που υπηρετούν είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και να αλλάξουν στο χρόνο (μετά το ψήσιμο του οβελία) που είχε κατά νου ο πρωθυπουργός.
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι με εξαίρεση την εξ Ιωαννίνων, παιδίατρο Τζούφη, κανείς βουλευτής δεν έγινε μέλος της κυβερνήσεως.
Ο Δραγασάκης ήταν μέλος της κυβερνήσεως, το ίδιο και ο Βίτσας.
Ο Στρατής στο Πολιτισμού και ο Ηλιόπουλος στο Εργασίας είναι υπηρεσιακοί παράγοντες που προήχθησαν, ενώ ο Κουβέλης είναι συνεργαζόμενος και εξωκοινοβουλευτικός.
Οι αλλαγές που έγιναν δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες των βουλευτών για πιθανή υπουργοποίησή τους στο μέλλον.
Προφανώς, το ...μασάζ που θα γίνει από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στους βουλευτές είναι ότι ενόψει του μεγάλου, σαρωτικού, δομικού και εκλογικού ανασχηματισμού θα πρέπει να παραμείνουν "υπάκουοι" στην ψηφοφορία των όσων (επαχθών και απεχθών για την ιδεολογία και πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ) μέτρων θα χρειαστεί για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση ή για να διεκπεραιωθούν θέματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά.
Με εκκλησιαστικούς όρους αυτό σημαίνει ότι: Σύντροφοι, σήμερα, δεν μπορείτε να μπείτε στο ιερό της εξουσίας (τη διακυβέρνηση), αύριο όμως -και εφόσον συνεχίζετε να είστε πιστοί και να προσεύχεστε- θα μπορέσετε να μεταλάβετε των υπουργικών αχράντων μυστηρίων...
  • matrix24.gr/