Δευτέρα, Μαρτίου 5

Γιώργος Τράγκας: Έρχονται Καταλυτικές Εξελίξεις Για Την Ελλάδα – Τσίπρας-Κοτζιάς Πουλάνε Τη Χώρα

Η πολιτική ζωή της χώρας από την τραγωδία, τον αφανισμό της οικονομίας και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, περνάει πλέον σε μια οπερετική, κωμικοτραγική φάση με έναν πρωθυπουργό και μια πολιτική παρέα σε ελεύθερη πτώση και μέσα σε δίνη γενικής κατακραυγής.


Μαυρόασπρη κωμωδία από την εποχή του Χοντρού και του λιγνού και του Τρίο Στούτζες, ο χθεσινός μίνι – ανασχηματισμός του Τσίπρα.

Γκραβούρα με απογοητευτικές φιγούρες ο χθεσινός ανασχηματισμός.

Επί Τσίπρα δεν υπάρχει πλέον τίποτα το επίσημο ή το ανανεούμενο. Απούσα η εκκλησία.

Ούτε Ευαγγέλιο, ούτε ορκωμοσία. Απλή υπόσχεση – δήλωση τήρησης του Συντάγματος, το οποίο φυσικά βιάζεται καθημερινά από το μνημόνιο. Άπαντες επίορκοι πριν καθίσουν στις καρέκλες, αφού δεν υπηρετούν το Σύνταγμα αλλά την εισαγόμενη νομοθεσία των δανειστών.

Φανούρης ο πρωταγωνιστής της γκραβούρας. Σκηνές απείρου κάλλους κατά την είσοδό του στο υπουργείο Άμυνας και την παράδοση – παραλαβή με τον κο Βίτσα.

Ο κος Καμμένος τον υποδέχθηκε όχι ως άρχοντα των μαξιλαριών αλλά ως προσωπικότητα της πολιτικής ζωής που σε δύσκολες περιστάσεις υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας. Εκπληκτική σκηνή, παράξενοι ήχοι βγαλμένοι από το «Επαφές τρίτου τύπου».

Την ίδια ώρα, η κόρη του κου Κουβέλη έριξε ένα τουίτ εναντίον όλων εκείνων που μιλάνε άσχημα για την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη από τον Τσίπρα. «Ξύδι όσο χρειάζεται ο καθένας». Ξυδάκι σε όσους έχουν πρόβλημα με το νέο ρόλο του πατέρα της. Αυτού του εκπληκτικού πολιτικού, ο οποίος αφανίστηκε πολιτικά από την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο οποίος καταδικάστηκε για όσα έκανε σε βάρος του λαού.

Από τη δική του πλευρά, ο Κουβέλης εμφανίστηκε ανταγωνιστικός του Καμμένου και υπογράμμισε ότι θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Εμφανίστηκε ως τοποτηρητής οφθαλμός του Τσίπρα σε μια περίοδο που η αντιπολίτευση ελέγχει τον Καμμένο για τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας και τον ψάχνει για τις σχέσεις του με τον Σαββίδη και με άλλους οικονομικούς παράγοντες. Ο Κουβέλης απευθυνόμενος με νόημα του είπε ότι κε Υπουργέ θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι την συνεργασία που έχετε επιτύχει, διεκδικώ να επιτύχω και εγώ. Ενώ ο Βίτσας με σπασμό Μάρθας Βούρτση και Νίκου Ξανθόπουλου είπε στον Κουβέλη: Να αγαπάει τον Πάνο, γιατί αγαπάει την πατρίδα…



Ατέλειωτο το πάρτι για το Φανούρη σε όλο το διαδίκτυο, ενώ ο Δημήτρης Καμμένος έκανε μεγάλη πλάκα σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι ο Φανούρης θα επιδείξει τεράστια πυγμή στους Τούρκους. Ο γκρίζος μίνι – ανασχηματισμός και η μουντή ατμόσφαιρα επεκτάθηκε και στο υπουργείο Οικονομίας, όπου ο Παπαδημητρίου γύρισε την πλάτη στον πολυπράγμωνα Πιτσιόρλα και έφυγε λέγοντας: «Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω το έργο μου!»

Κουβέντα για τα επιδόματα ενοικίου, κουβέντα για την ελεύθερη πτώση μιας κυβέρνησης που βρίσκεται ήδη σε ταχεία αποδρομή.

Το Μαξίμου εξακολουθεί να πετάει φέι βολαν για μίζες προηγούμενων κυβερνήσεων και για πάρτι – όπως λέει – που έγιναν σε διάφορους τομείς του κράτους, όπως το μετρό αλλά η παρέα του Τσίπρα, όπως γράφουν οι εφημερίδες και το διαδίκτυο απολαμβάνουν τη γοητεία και τα οφέλη της εξουσίας. Οι κακές γλώσσες τόσο στη ΝΔ, όσο και στα σαλόνια της αέναης διαπλοκής, εκτιμούν ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν κερδίσει εκατομμύρια από τη στήριξη διαφόρων ομίλων και μεγαλόσχημων παραγόντων. Ήδη μαθαίνω καταγράφονται στοιχεία για τις σχέσεις με Σαββίδη, εργολάβους έργων, Μπομπολαίους, στοιχηματατζήδες, φαρμακευτικές εταιρείες, παλαιά και νέα τζάκια, εξυπηρετήσεις μέσω πιέσεων για διχαστικές υποθέσεις και πλήθος άλλα τα οποία ερευνά και μελετά η αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας πέφτει με υπόκωφο γδούπο σε όλη τη χώρα. Από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο οι πολίτες που επιθυμούν να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Φεύγει ενώ δεν υπάρχει πλέον δημόσια τάξη και τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα από επεισόδια βίας, από ιστορίες εγκληματικότητας, από τη δράση αναρχικών στοιχείων, από τις φωνές του εμπορικού κόσμου για αυτό που συμβαίνει επί μνημονίου. Η παρέα του Τσίπρα είναι ανίκανη να κάνει οτιδήποτε, ενώ ο Τόσκας δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση της αστυνομίας

Η χώρα διαλύεται. Δεν υπάρχει δημόσια τάξη. Όλα τα ευρωπαϊκά μέσα γράφουν ότι αναρχικοί ρημάζουν και καίνε τα πάντα. Τα γερμανικά μέσα γράφουν για επιείκεια που δείχνει ο Τσίπρας απέναντι σε αυτούς που καταστρέφουν τα καταστήματα και τους εμπόρους.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα παραμένει η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ανέργους κάτω των 25 ετών. Ενώ το επίπεδο ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερό στο 8,6%.

Φαίνεται ότι ο Κουβέλης για να μην εκτεθεί ο Καμμένος θα είναι παρών σε όλες τις διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Τσίπρας πριν φύγει έχει αποστολή να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Επειδή ο Καμμένος θέλει να διασωθεί, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο όλη τη βρόμικη δουλειά την αναλαμβάνει – όπως γράφουν – ο Κουβέλης.

Είναι η πιο βρώμικη κυβέρνηση του μνημονίου και γενικά της μεταπολίτευσης. Εμφανίζεται ως ο Ιαβέρης της διαπλοκής και των μιζών, ενώ όλες οι πράξεις της δείχνουν ότι καθοδηγείται απέξω και από μέσα. Την ίδια ώρα, παραστρατιωτικές οργανώσεις στα Σκόπια, απειλούν τους Έλληνες και αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου Γιούνγκερ που αποκάλεσε Μακεδόνες τους Σκοπιανούς.



Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος πρωταγωνιστούν σε αυτή τη φάση στην αποσύνθεση και προετοιμασία της αλλαγής των συνόρων, ενώ οι εφημερίδες γράφουν ότι απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής δημοσία δαπάνη.

Η εκκλησία της Ελλάδος απουσίαζε χθες από την ορκωμοσία των βουλευτών. Σε όλη τη χώρα πνέουν μένεα εναντίον του Καμμένου που στηρίζει τον Τσίπρα και όλη την αποξήλωση των εθνικών συμβόλων. Οι σημαίες μας καίγονται στο κέντρο των Σκοπιών και οι Τσίπρας – Καμμένος σφυρίζουν αδιάφορα.

Πουλάνε – όπως περιγράφουν οι εφημερίδες – τη χώρα, ενώ κάθε τρεις και λίγο βγάζουν στον αέρα ένα σκάνδαλο που συνέβη πριν από χρόνια και νομίζουν ότι με το παρελθόν θα καλύψουν το βρομερότερο για το έθνος παρόν. Πιστεύουν ότι έτσι θα αποσείσουν τις ευθύνες και την προδοσία που στοιχειοθετεί υποτέλεια στους ξένους και υλοποίηση των ξένων οδηγιών.

Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν καταλυτικές εξελίξεις για την Ελλάδα. Πολλοί αναρωτιούνται στη ΝΔ για τη συγκυρία της επιστροφής του Καμμένου από το Ισραήλ και της επιλογής του Κουβέλη να τοποθετηθεί στο Άμυνας και να είναι ο τοποτηρητής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

http://www.crashonline.gr