Εmail από τη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας στους Γάλλους της Ελλάδας: Τι να κάνετε σε περίπτωση κρίσης - Η απάντηση της πρεσβείας στο zougla.gr

Εmail από τη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας στους Γάλλους της Ελλάδας: Τι να κάνετε σε περίπτωση κρίσης - Η απάντηση της πρεσβείας στο zougla.gr
Email στους Γάλλους υπηκόους που ζουν στην Αθήνα έστειλε η γαλλική πρεσβεία με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρίσης στην Ελλάδα.
Στο email αναφέρεται το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονήσει η πρεσβεία της Γαλλίας σε περίπτωση μεγάλης κρίσης.


Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων «Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία του προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες: Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια».

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλική πρεσβεία στέλνει email με τέτοιο περιεχόμενο καθώς άλλες φορές ανάλογα e-mails αναφέρονταν ξεκάθαρα σε καιρικά φαινόμενα.

Μάλιστα πολλοί συνέδεσαν το email με την κρίση στα ελληνοτουρκικά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως το περιεχόμενο του μηνύματος της πρεσβείας έχει να κάνει με σεισμούς και φυσικές καταστροφές. Μάλιστα ενδέχεται από Δευτέρα να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση που θα το ξεκαθαρίζει.

Η Επιστολή από το Γαλλικό Προξενείο

Θέμα: Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό

Κυρίες και κύριοι,

Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:

Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια

Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://gr.ambafrance.org.//Plan-de securite-ilots-6522

Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία.

Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας, τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας:

https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html

Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:

https://ambafrance.org/Connaissez-vous -votre chef-d-ilot

Για την καλύτερη ασφάλειά σας, καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service -public.fr

Με εκτίμηση
Γαλλικό Προξενείο Αθηνών
Ακαδημίας 6 ,1ος όροφος

To email
 Η απάντηση της πρεσβείας

Το zougla.gr επικοινώνησε με την γαλλική πρεσβεία, στελέχη της οποίας ξεκαθάρισαν πως το email αναφέρεται καθαρά και μόνο σε φυσικές καταστροφές και τίποτα παραπάνω. «Πρόκειται για μία καθαρά διοικητική διαδικασία. Δεν συνδέεται με τίποτα άλλο» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
http://www.zougla.gr/