Κυριακή, Μαρτίου 4

Πούτιν: Αυτά είναι τα νέα υπερσύγχρονα και «άτρωτα» όπλα της Ρωσίας (vid)

Ο Πούτιν παρουσίασε τα νέα υπερόπλα της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια του σημερινού του διαγγέλματος παρουσίασε τα νέα όπλα της Ρωσίας, τους «ανίκητους» πύραυλους, τα μίνι πυρηνοκίνητα υποβρύχια και εν γένει τα νέα οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, λέγοντας ότι οι Δυτικοί πλέον πρέπει «να ακούνε» την Ρωσία.

«Δεν αποκρύψαμε όπως βλέπετε κανένα από τα σχέδια μας, αλλά μιλούσαμε γι' αυτά ανοιχτά επιδιώκοντας να παρακινήσουμε τους εταίρους μας να συμμετάσχουν στις συνομιλίες. Επαναλαμβάνω, αυτό έγινε το 2004…Και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην οικονομία, στα οικονομικά μας ,στην αμυντική βιομηχανία, στον στρατό, η Ρωσία ήταν και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν και προσέθεσε: «Τότε στην ουσία κανείς δεν ήθελε να συνομιλήσει μαζί μας, κανείς δεν μας άκουγε. Ακούστε μας λοιπόν τώρα!».
Ο Ρώσος πρόεδρος αφού είχε ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της ομιλίας του στο οποίο αναφέρθηκε στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, επί δύο ώρες παρουσίαζε τα επιτεύγματα της Ρωσίας στον στρατιωτικό τομέα και τα νέα υπερσύγχρονα οπλικά της συστήματα.
Συγκεκριμένα παρουσίασε τον νέο διηπειρωτικό πύραυλο «Αβανγκάρντ» που μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της γης και το νέο υπερηχητικό οπλικό σύστημα «Κινζάλ», το οποίο διαθέτει ήδη η Ρωσία και βρίσκεται ήδη όπως είπε από 1ης Δεκεμβρίου του 2017 σε ενεργό επιφυλακή στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια. Ο Πούτιν αναφερόμενος στο οπλικό σύστημα «Κινζάλ» έδειξε και αντίστοιχο βίντεο, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα υπερηχητικό «αεροπορικό - πυραυλικό σύστημα υψηλής ακριβείας», στο οποίο «τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός υπερηχητικού αεροσκάφους –φορέα, επιτρέπουν να μεταφέρει πυραύλους στο σημείο που βρίσκεται ο στόχος μέσα σε ελάχιστα λεπτά», όπως και ότι είναι ένα όπλο «ιδανικό» και στην ουσία άτρωτο και θα ήθελαν να το έχουν όλες οι δυτικές χώρες.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει ήδη δημιουργήσει ένα προηγμένο συσσωρευτή ενέργειας ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί σε πύραυλο κρουζ εξασφαλίζοντάς του στην ουσία απεριόριστη διάρκεια πτήσης που τον κάνει άτρωτο στα συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Δύση δεν κατάφερε να μας περιορίσει»

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση, παρά τις προσπάθειες που έκανε τα τελευταία 15 χρόνια να περιορίσει την Ρωσία, δεν τα κατάφερε. «Εκείνοι που επί 15 χρόνια προσπαθούν να αναπτύξουν τους εξοπλισμούς τους και να αποκτήσουν θέση υπεροχής έναντι της Ρωσίας, επιβάλλοντας περιορισμούς και κυρώσεις που δεν συμβαδίζουν με τον διεθνές δίκαιο με σκοπό να περιορίσουν την ανάπτυξη της χώρας μας, και στον στρατιωτικό τομέα… δεν τα κατάφεραν».
Την ίδια στιγμή, κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι η «αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας δεν απειλεί κανέναν» «ούτε η Ρωσία προτίθεται να επιτεθεί σε κανέναν». Παράλληλα όμως θεώρησε «χρέος του» να προειδοποιήσει την Δύση, λέγοντας ότι «η Ρωσία θα απαντήσει ακαριαία» σε όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί με όποιου είδους πυρηνικά όπλα εναντίον της ίδιας ή των συμμάχων της.
Αναφερόμενος στην αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι συνιστά μια σίγουρη εγγύηση για την ειρήνη στον πλανήτη «επειδή η ισχύς αυτή διατηρεί και θα συνεχίσει να διατηρεί την στρατηγική ισορροπία και την ισορροπία δυνάμεων σε όλο τον κόσμο». Επεσήμανε επίσης, ότι η ισχύς αυτή ήταν και παραμένει ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για την διεθνή ασφάλεια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έως τις μέρες μας.
Δείτε το βίντεο!