Πέμπτη, Απριλίου 19

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για ΣΥΡΙΖΑ – Η «μάχη» της 3ης θέσης – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής


Δημοσκόπηση της Palmos Analysis δημοσιεύει το Tvxs.gr, δείχνει να τηρεί στάση αναμονής σε σχέση με τις επιλογές του στις επόμενες Εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.
Πιο αναλυτικά, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ.


Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Οι ψηφοφόροι, συνεπώς, δείχνουν να το σκέφτονται, ενώ σημαντικό ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα επιλέξει απορριπτικές λύσεις (αποχή, άκυρο ή λευκό). Μάλιστα, αυτό επηρεάζει και τα μικρότερα κόμματα, καθώς σχεδόν όλα εμφανίζουν κάμψη στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων αυξάνεται κατά 12,4%, από το 29,5% στο 41,7%.

Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.
Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, καθολική είναι η απόρριψη του αφηγήματος της ΝΔ και των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων περί σκευωρίας. Ειδικότερα το 73% δηλώνει πως υπάρχει σκάνδαλο και μόλις το 15% υποστηρίζει πως πρόκειται για μια σκευωρία. Μάλιστα την ύπαρξη σκανδάλου αναγνωριζει και το 48% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ίδια είναι η εικόνα και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με το 65% να δηλώνει πως υπάρχει εμπλοκή και ευθύνη πολιτικών προσώπων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους της ΝΔ ανέρχεται στο 48% έναντι 36% που εκτιμά πως πρόκειται για σκευωρία.http://arouraios.gr