Πέμπτη, Απριλίου 19

«Έφυγε» η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Μπους



Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Μπους, η μοναδική γυναίκα που είδε τον σύζυγό αλλά και τον γιο της να ορκίζονται πρόεδροι της χώρας της, απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 92 ετών, γνωστοποίησε η οικογένεια Μπους.

«Η Μπάρμπαρα Μπους απεβίωσε την Τρίτη 17η Απριλίου 2018 στα 92 της χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος του συζύγου της Τζιμ ΜακΓκράθ, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει την Κυριακή πως η ίδια αποφάσισε να διακόψει την ιατρική αγωγή της, να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί και να επιστρέψει στο σπίτι της, σημειώνοντας πως η κατάστασή της επιδεινωνόταν.




Οι λεπτομέρειες για την κηδεία της Μπους θα ανακοινωθούν αργότερα, διευκρίνισε ο ΜακΓκράθ την Τρίτη.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αμέσως ο Λευκός Οίκος, στην «ισχυρή αφοσίωση» της Μπους «στη πατρίδα της και στην οικογένειά της, τις οποίες υπηρέτησε απαρεγκλίτως θαυμάσια αμφότερες», ενώ σημείωσε πως ως «σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, σύζυγος στρατιωτικού και πρώην Πρώτη Κυρία, η Μπους υπήρξε υπερασπίστρια της αμερικανικής οικογένειας».
«Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της ήταν η αναγνώριση του αλφαβητισμού ως μιας θεμελιώδους οικογενειακής αξίας που χρειάζεται φροντίδα και προστασία», προστέθηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για τον θάνατο της Μπους.
Η Μπάρμπαρα Πιρς γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1925 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Συναντήθηκε με τον Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους όταν ήταν 16 ετών. Έγινε η σύζυγός του τρία χρόνια αργότερα. Απέκτησαν έξι παιδιά, ανάμεσά τους τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον πρόεδρο των ΗΠΑ από το 2001 ως το 2009, και τον Τζεμπ Μπους, κυβερνήτη της Φλόριντας από το 1999 ως το 2007 και ατυχήσαντα διεκδικητή του χρίσματος των ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2016.
Ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 ως το 1993.
Ο Τζεμπ Μπους ανήρτησε αμέσως στον λογαριασμό του στο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει την «ευγνωμοσύνη» του ιδίου και της οικογένειάς του για τα μηνύματα «αγάπης και υποστήριξης προς τη μητέρα του» τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο αδελφός του Τζορτζ Ουόκερ Μπους εξέφρασε τη «θλίψη» του για τον θάνατο «της αγαπημένης του μητέρας», μιας γυναίκας «σαν καμία άλλη» και μιας «εξαίρετης πρώτης κυρίας», σημειώνοντας πως ήταν «τυχερός» που την είχε μητέρα.
Συλλυπητήρια μηνύματα έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα ο Μπιλ Κλίντον -ο οποίος διαδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Τζορτζ και τη Μπάρμπαρα Μπους το 1993- κάνοντας λόγο για μια «αξιοπρόσεκτη γυναίκα», έναν άνθρωπο με «θάρρος και χάρη, ευφυία και ομορφιά», αλλά και ο Τζίμι Κάρτερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 ως το 1981, που εξέφρασε «θλίψη» για την απώλεια της Μπους, η οποία «άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων με τη θέρμη, τη γενναιοδωρία και την ευστροφία της».
ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑς ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΗ … ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ..
skai.gr