Παρασκευή, Απριλίου 20

Ψάχνουν τους Ρώσους γονείς του υιοθετημένου γιου του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο

Καθοριστικό θεωρεί η κυπριακή αστυνομία το σημερινό 24ωρο για τη διερεύνηση του φόνου του ζευγαριού στη Λευκωσία.
«Είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων», ανέφεραν πηγές της κυπριακής αστυνομίας στην εφημερίδα Πολίτης.

Ο Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας προσθέτοντας ότι τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από την σκηνή έχουν παραπεμφθεί για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ παράλληλα γίνονται εξετάσεις και στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αγγελίδης υπέδειξε πως από τις εξετάσεις, που έγιναν μέχρι τώρα, οι ανακριτές έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα ως προς τη διάπραξη του εγκλήματος, την οποία αξιολογούν.

Σήμερα, εντωμεταξύ, θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζευγαριού που θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι. «Εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά», φέρεται ότι δήλωσε ο 15χρονος ότι του είπαν τα δυο άγνωστα άτομα που μπήκαν στο σπίτι τους.

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μεν φοβάται και δεν θα τον πειράξουν. Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν.



Το σπίτι της οικογένειας όπου έγινε ο φόνος

Σημαντικό τεκμήριο στα χέρια της Αστυνομίας

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή του ACTIVE, «Πρωινή Συχνότητα», η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Αναζήτηση απαντήσεων και στη Ρωσία

Η Αστυνομία ήδη από χθες ξεκίνησε διαδικασία για να εντοπίσει τους βιολογικούς γονείς του ανήλικου παιδιού. Αυτό γίνεται για λόγους πληρότητας της έρευνας και όχι γιατί έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να σχετίζεται με αυτούς τους ανθρώπους. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης και λόγω του γεγονότος ότι οι βιολογικοί γονείς βρίσκονται στη Ρωσία. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω κοινωνικών υπηρεσιών και με αιτήματα συνδρομής προς τη Ρωσία.

Θα ληφθούν καταθέσεις από φίλους και συγγενείς του ζεύγους, αλλά και από άτομα που γνώριζαν την κατάσταση στην οικογένεια και τη σχέση των θυμάτων με το παιδί τους, η οποία από τους γείτονες χαρακτηρίζεται άριστη. Την ίδια ώρα, θα εξεταστούν άλλες πτυχές της ζωής των θυμάτων σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να διερευνηθεί αν κάποιος θα είχε κίνητρο να τους δολοφονήσει. Το ότι δεν υπήρξε ληστεία όμως οδηγεί τα πράγματα σε υπόνοιες για αγεφύρωτο προσωπικό μίσος του δράστη ή των δραστών και θυμό ο οποίος ξέσπασε με τις δεκάδες μαχαιριές στα σώματά τους. Επίσης, από τις πρώτες μαρτυρίες δεν προέκυψε στοιχείο που να δείχνει ότι οι δράστες έφυγαν με μηχανή ή αυτοκίνητο.

Το παιδί διανυκτέρευσε στη θεία του

Στην υπόθεση παρενέβησαν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του παιδιού. Χθες αναμενόταν να φιλοξενηθεί στο σπίτι της αδελφής της μητέρας ώστε να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον. Σήμερα θα έχει μια δύσκολη ημέρα, καθώς πρέπει να ανακαλέσει στη μνήμη του όσα συνέβησαν χθες τα ξημερώματα και αυτό είναι ιδιαιτέρως επίπονο. Σε σχέση με φήμες που κυκλοφόρησαν για περιουσίες, κληρονομιές κ.λπ. αστυνομικές πηγές δεν έκρυβαν την οργή τους για το γεγονός ότι κάποιοι χωρίς να υπάρχει τέτοια μαρτυρία προχώρησαν σε δημοσιεύματα. Η Αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοιου είδους πληροφόρηση και ότι αυτή προκύπτει από «κουτσομπολιό» το οποίο δημιουργεί εντυπώσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.



Πηγή: politis.com.cy