Πέμπτη, Απριλίου 26

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ …Τι γυρεύει ο Κινέζος στην Κω και τη Σάμο;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πρόσφατα η νέα αναδυόμενη πλανητική υπερδύναμη της Κίνας επισκέφτηκε με τον πρεσβευτή της στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli την νήσο Κω, που εμείς από αυτήν την εφημερίδα επανειλημμένως έχουμε αναδείξει, με συνεχείς αναφορές μας, την τεράστια σημασία που έχει η Κως, ως το μεγαλύτερο κομβικό σημείο των Δωδεκανήσων! ...

Κύριο σημείο συζητήσεως με τον Δήμαρχο της Κω, ήταν οι ανανεώσιμες και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι οποίες αφθονούν εντός αλλά και πέριξ της νήσου Κω!
Ταυτόχρονα οι δυο άνδρες συζήτησαν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιπποκρατικής ιδέας στις ιατρικές σχολές στην Κίνα! Με την πρόθεση του Πρέσβη της Κίνας για την ορκωμοσία απάντων των αποφοίτων των τμημάτων ιατρικής των κινεζικών πανεπιστημίων στην κοιτίδα της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης, δηλαδή, το Ιερό Ασκληπιείο του Ιπποκράτους, πατρός της ιατρικής στην Κω! Επίσης, συζήτησαν για το άνοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά της Κίνας, καθώς και την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Κω στην αγορά της Κίνας! Τέλος, ο Πρέσβης της Κίνας κάλεσε τον Δήμαρχο της Κω και τους τοπικούς φορείς του νησιού να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum που θα γίνει στη Σαγκάη! Γι΄ αυτό προβλέπουμε πολύ σύντομα θα καταφτάσει στην περιοχή της Μεσογείου και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κω και Κύπρο, το γιγαντιαίο Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας! Επειδή δεν θεωρούν ως κεκτημένο δικαίωμα την περιοχή από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία!!
https://tofanari.blogspot.gr