Τετάρτη, Μαΐου 23

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ για 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ, σε καθεστώς ακραίας φτωχοποίησης οι ΕΛΛΗΝΕΣ



Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επιβολή και τέταρτου Μνημονίου άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν


Όταν ο κατεξοχήν εκφραστής των δανειστών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την έλευση ενός ακόμη (του τέταρτου) Μνημονίου, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε την τραγική κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.


Ο λόγος για τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν (και διακαή πόθο της ΝΔ για συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της στις επόμενες εκλογές) Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι τα μνημονιακά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για πρόσθετη στήριξη της Χώρας μας μετά το τρέχον πρόγραμμα, εφόσον χρειαστεί. «Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το Μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε και είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο Σχοινάς, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε:
«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι γυρίζουμε σελίδα και ότι το κεφάλαιο εμπιστοσύνης στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης το έχτισε κυρίως ο ελληνικός λαός με τις ιστορικές θυσίες του τα τελευταία επτά οκτώ χρόνια …  Αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης πρέπει να το κατοχυρώσουμε, πρέπει να το προστατέψουμε και είναι και η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζουμε τις μεταμνημονιακές μας στοχεύσεις».
Ερωτηθείς για τη μεταμνημονικακή εποπτεία της Χώρας μας, ξεκαθάρισε ότι οι σχετικές συζητήσεις θα καταλήξουν σε ένα πλαίσιο που θα καθιστά σαφές ότι «τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα δεν θα αναστραφούν και ότι την περίπτωση μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της, θα μπορεί να βασίζεται στη ενεργό στήριξη και αρωγή της Ευρώπης»
Με απλά λόγια, ένα ακόμη Μνημόνιο θα βρίσκεται προ των πυλών, καθιστώντας την κατοχή της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους ακόμη πιο δυσβάσταχτη και επώδυνη.ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Τα αποτελέσματα των μνημονίων: Σε καθεστώς φτωχοποίησης το 36% των Ελλήνων


Άλλη μία έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα έρχονται στην δημοσιότητα, αποτελούν μία ακόμη απόδειξη ότι εφιαλτικά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Η Eurostat ανακοίνωσε την Τρίτη τα στοιχεία για τις υλικές και τις κοινωνικές στερήσεις στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016.


Σύμφωνα με αυτά, η Χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με την αναλογία των πολιτών που δεν μπορούν να απολαύσουν βασικά υλικά και κοινωνικά αγαθά να ξεπερνά το 1/3 του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι χειρότερη μόνο στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία, όπου το 50% και το 48% του πληθυσμού αντιστοίχως υποφέρει από τις στερήσεις.
Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι πέρυσι το 36% των Ελλήνων δεν μπορούσε να αποκτήσει ή να συντηρήσει στοιχειώδη αγαθά και υπηρεσίες, όπως η θέρμανση στο σπίτι, ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά κάθε δεύτερη μέρα, δύο ζευγάρια παπούτσια στα μέτρα τους ή να αντικατάσταση των φθαρμένων ρούχων ή επίπλων του.
Για τους περισσότερους από τους πολίτες αυτούς ήταν επίσης πολυτέλεια να βγαίνουν μία φορά τον μήνα με την οικογένεια ή με φίλους για ποτό ή φαγητό, να διατηρούν αυτοκίνητο ή βαν για προσωπική χρήση, να ξοδεύουν λίγα χρήματα για τον εαυτό τους κάθε εβδομάδα, να κάνουν μία εβδομάδα διακοπές, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα, να μην καθυστερούν την πληρωμή δανείων, ενοικίων, λογαριασμών κοινής ωφέλειας ή δόσεων από αγορά καταναλωτικών προϊόντων ή να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
Παραπάνω, δηλαδή, από ένας στους τρείς Έλληνες βρίσκεται σε καθεστώς φτωχοποίησης, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν ξεκάθαρα στο ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Δικαίωση Χρυσής Αυγής για το “κοινωνικό μέρισμα”: Αλλοδαποί από 172 εθνικότητες πήρανε το «βοήθημα» του Σύριζα
Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκε τα όσα είχε πει προσφάτως η Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή σχετικά με το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα» του Σύριζα.
Όπως είχαμε αναφέρει, λοιπόν, μπορεί το «πρωτογενές πλεόνασμα» να χρηματοδοτείται από τους Έλληνες, όμως το «κοινωνικό μέρισμα» πάει αποκλειστικά σε αλλοδαπούς και ρομά, γεγονός που αποδεικνύει ως σοφότατη την κίνηση της Χρυσής Αυγής να καταψηφίσει το συγκεκριμένο, ρατσιστικό εις βάρος των Ελλήνων, μέτρο.
- 9.700 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι από Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, άλλοι 400 από την Κίνα που εργάζονται στην Ελλάδα.
- 97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
- 1.500 δικαιούχοι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.
Οι Έλληνες πλήρωσαν με υπέρμετρη φορολόγηση, προκειμένου πάνω από εκατό χιλιάδες αλλοδαποί και «ευπαθείς» να λάβουν «μέρισμα». Αυτό επιπρόσθετα από τις πλείστες επιβαρύνσεις που βιώνουν οι Έλληνες χάριν «αλληλεγγύης», δηλαδή προκειμένου να πληρώνεται η λαθρομεταναστευτική πολιτική των ανοιχτών συνόρων και τα επιδόματα σε κάθε άλλο πέρα από τους Έλληνες.
Η «Ελλαδική Δημοκρατία» πλέον έχει ένα καταστεί ένα κράτος βαθύτατα ανθελληνικό, ρατσιστικό εναντίον των Ελλήνων, που κάνει και πάλι επίκαιρη την ρήση του Δραγούμη «Κάτω το Κράτος, Ζήτω το Έθνος», αλλά και ποίημα του Σουρή που έλεγε «Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς. Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»  ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ => ΑΘΛΙΟΙ - ΨΕΥΤΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ - Τσουνάμι φόρων εναντίων των Ελλήνων, ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ με το «Κοινωνικό Μέρισμα»











Ιδού το νέο μνημόνιο της αριστεράς: 49 σελίδες μέτρα, γραμμένα στα αγγλικά το αποτέλεσμα της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης»



Ιδού το νέο μνημόνιο της αριστεράς: 49 σελίδες μέτρα, γραμμένα στα αγγλικά το αποτέλεσμα της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης»

Έχει σκάσει από τη ζήλια του ο Άδωνις και ψάχνει τον τρόπο για να το ψηφίσει και αυτό!





Στην δημοσιότητα βγήκε το κείμενο της επόμενης συμφωνίας – μνημόνιο που θα υπογράψει και θα ψηφίσει η αριστερά τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα κείμενο 49 σελίδων, γραμμένες στα αγγλικά, εντός των οποίων περιγράφονται σημεία και τέρατα, τα οποία θα πέσουν πάνω στους Έλληνες.



Στα όσα γράφει αυτό αποικιοκρατικό κείμενο, περιλαμβάνονται νέες μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολογήτου, νέα ανεκεφαλαιοποίηση, μέσω ΕΦΚΑ, της Τράπεζας Αττικής, τον εργασιακό Αρμαγγεδώνα, την ιδιωτικοποίηση πολλών δομών του κράτους ή επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχε το δημόσιο, ουσιαστική κατάργηση της όποιας προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και άλλα πολλά.

Αυτό το κείμενο θα παρουσιαστεί από τους συριζαίους ως το «τέλος των μνημονίων», σε μία επανάληψη του γνωστού νεοδημοκρατικού επιχειρήματος ότι «δεν θα έρθουν άλλα μέτρα». Βεβαίως, η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με το οποιοδήποτε «τέλος των μνημονίων», αφού όπως έχουν ρητά δηλώσει οι διεθνείς τοκογλύφοι, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτροπεία, δηλαδή θα νομοθετεί κατόπιν εντολών, για πολλές δεκαετίες ακόμα.  ΠΗΓΗ



137.641 θέσεις εργασίας χάθηκαν μέσα σε δύο μήνες!
Στην εποχή των Μνημονίων δεν ισχύει το ρητό «εκεί που ευημερούν οι αριθμοί υποφέρουν οι άνθρωποι», απλούστατα επειδή ούτε οι αριθμοί «ευημερούν».  
Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς οι απολύσεις έφθασαν τις 209.040, με τελικό αποτέλεσμα να χαθούν 39.221 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι οι αναγγελθείσες προσλήψεις τον Νοέμβριο ήταν 169.819. Όπως δε, προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ήταν ο χειρότερος Νοέμβριος από το 2001! Μέσα σε δύο μήνες, χάθηκαν 137.641 θέσεις εργασίας!
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι στην κυβερνητική προπαγάνδα περί (δήθεν) εξόδου από το μακρύ τούνελ των ΜνημονίωνΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Η χυδαία κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών




Με το γνωστό θράσος που διακατέχει τους συμμετέχοντες στο εξουσιαστικό συνονθύλευμα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου (με ειδίκευση στα γεμιστά και τα λοιπά εδέσματα φούρνου …) έδωσε μια συνέντευξη στην φυλλάδα των συντακτών, όπου ανάμεσα στις αβανταδόρικες ερωτήσεις που δέχθηκε σε κάποια στιγμή υποστήριξε ότι: «θα χρησιμοποιήσω εδώ, με άλλο νόημα, μια έκφραση που λέγεται για να περιγράψει το ρουσφέτι που ζήσαμε επί δεκαετίες. Γινόταν λόγος για ‘’τα δικά μας παιδιά’’ που στο παλιό καθεστώς διορίζονταν ή ευνοούνταν κατά προτεραιότητα. Εμείς θεωρούμε «δικά μας παιδιά» τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών».
Δεν ξέρουμε ότι η ατάκα για «τα δικά μας παιδιά» ήρθε ως υποστήριξη ή όχι της ανάλογης δήλωσης που έκανε ο Δραγασάκης για τα κακομαθημένα και χαϊδεμένα παρακρατικά … καλόπαιδα που εγκληματούν σε σχεδόν καθημερινή βάση και δεν τιμωρούνται στον ελάχιστο βαθμό.
Όπως και να έχει, όμως, το περιεχόμενο του θράσους είναι απύθμενο, αν αναλογιστούμε σε τι βαθμό φτωχοποίησης έχει φτάσει «τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών» η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη – επί τω πλείστον – «κολυμπάνε στο χρήμα», και «δεν ξέρουν τι έχουν», όπως λέει ο Λαός μας. Μάλιστα, η δήλωση αυτή της Φωτίου ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά το ρίξιμο εκ μέρους της της ευθύνης στους πολίτες για τον αποκλεισμό τους από το «κοινωνικό μέρισμα», καθώς σε μια από τις αναρίθμητες ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις είπε ότι «Πάνω από 5.800.000 δοκίμασαν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας».
Τι ήθελε να πει η Φωτίου με την φράση «πρέπει οι Έλληνες πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις»;
Οι Έλληνες πολίτες δήλωσαν την αλήθεια (δηλαδή ότι φιλοξενούνται από τους γονείς τους) κι αυτή ουσιαστικά τους λέει ότι είναι κορόιδα  που το έκαναν αυτό! Τι θα δήλωναν, δηλαδή, άστεγοι; Η (βρώμικη) αλήθεια εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ότι αυτή γνώριζε ακριβώς πόσοι φορολογούμενοι έχουν επιλέξει το κουτάκι «φιλοξενούμενος» και συνειδητά επέλεξε να τους εξαιρέσει από το «κοινωνικό μέρισμα», κάνοντας έτσι τους σχετικούς λογαριασμούς και καταλήγοντας στον συγκεκριμένο τρόπο διανομής. Κοροϊδέψαν στην κυβέρνηση χυδαία τους νέους άνεργους ή χαμηλόμισθους ότι θα πάρουν μέχρι 450 ευρώ, ενώ πολλούς απ΄αυτούς τους είχαν ήδη εξαιρέσει ή περιορίσει σε μερικές δεκάδες ευρώ, συμπληρωματικά στο «μέρισμα» των γονιών τους.


Το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» φροντίζει, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, να δείχνει το  ποιοτικό περιεχόμενο που το διέπει.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Μνημόνιο για πάντα! Στουρνάρας: Δεν υπάρχει έξοδος από την επιτροπεία και τα μέτρα




Μπορεί οι Συριζαίοι να ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις πανηγυρισμών για την «έξοδο από τα μνημόνια», όμως στην πραγματικότητα το μόνο για το οποίο ετοιμαζόμαστε είναι ένα ακόμα μνημόνιο, που μάλιστα έρχεται από τα παλιά.
Στην έκθεση, λοιπόν, της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Στουρνάρας αναφέρει ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορέσουμε να μπούμε σε προληπτική γραμμή στήριξης, αρκεί να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε μία σειρά προκλήσεων.
Οι προκλήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Στουρνάρας είναι τα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Επιπλέον, το όνομα «προληπτική γραμμή στήριξης» αποτελεί το παλιό μνημόνιο Σαμαρά, δηλαδή την συνέχεια της επιτροπείας στην Πατρίδα μας.Επιπλέον αυτών, παραμένουν οι κίνδυνοι της ξαφνικής αλλαγής του κλίματος και του πισωγυρίσματος.
Με απλά λόγια, έχουμε ένα νέο πακέτο μέτρων μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι και ένα ολόκληρο μνημόνιο αμέσως μετά από αυτά. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομά του και πάλι, αλλά όχι η ουσία του.
Στην πραγματικότητα και πάλι θα ελέγχονται τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα υπάρχουν νομοθέτικες παρεμβάσεις για την επίτευξή τους. Όπως είχαμε προβλέψει και ανέφερε σχετικά στην ομιλία του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μέσω των μνημονίων δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί πραγματική οικονομική ανάπτυξη.
Η ύφεση, η υπερφορολογήση και οι περικοπές δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά αλλού πέρα από την εσωτερική υποτίμηση και το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων. Μονάχα η στροφή στην εθνική παραγωγή και η εφαρμογή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από τα μνημόνια. ΠΗΓΗ










Μετατρέπουν την σύνταξη σε φιλοδώρημα οι Σύριζα-Ανέλ: Ένας στους δυο θα παίρνει 550(!) ευρώ μετά το 2019

Η διαδικασία μετατροπής των συντάξεων σε φιλοδώρημα συνεχίζεται (και) από την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ένας στους δυο συνταξιούχους θα παίρνει σύνταξη της τάξης των 550 ευρώ μετά το 2019, όπως καταγγέλλεται από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο υποστηρίζει τα εξής:

1.Με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2018, που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν νέα περικοπή του ΕΚΑΣ τους το 2018. Οι δικαιούχοι, από 210.000 που είναι σήμερα, θα μειωθούν στους 70.000, καθώς κόβονται άλλα 238.000.000 ευρώ από το επίδομα και θα πληρωθούν μόλις 85.000.000 ευρώ σε όσους συνεχίζουν να το λαμβάνουν.

2.Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα αρχίσει το «κούρεμα» των νέων επικουρικών συντάξεων, καθώς θα υπολογίζονται με ρήτρα θανάτου και μείωσης των ελλαιμμάτων.

3.Οι νέες κύριες συντάξεις που θα δοθούν με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου έως τις 30 Ιουνίου του 2018 θα είναι μικρότερες έως 30% για αιτούντες συνταξιοδότηση από τις 13 Μαΐου 2016 και έπειτα.

4.Το Ιανουάριο του 2019, όποτε θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων, οι συνταξιούχοι θα χάσουν άμεσα έως 18% της κύριας και της επικουρικής σύνταξής τους, λόγω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς (έως 300 ευρώ τον μήνα). Ωστόσο οι μειώσεις δεν θα είναι 18%, αλλά θα φτάσουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο η σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

5.Καμία ονομαστική αύξηση δεν θα δοθεί στους συνταξιούχους, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

6.Από το 2019 θα υπάρξει και νέα μείωση στο εφάπαξ (έως 6%), καθώς προστίθεται άλλο ένα έτος (2018) στη νέα βάση υπολογισμού του.




Η εξόντωση των συνταξιούχων φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική της ευθεία, με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να μετατρέπονται σε φιλανθρωπικό βοήθημα από τις εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις, με τελευταίο εντολοδόχο αποδέκτη τη νυν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Σοκ και δέος: Στο σφυρί όλες τις κατοικίες ακόμη και για οφειλές 500 ευρώ βγάζουν οι Σύριζα-Ανέλ



Πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμη και για εξευτελιστικά χρέη προς το Δημόσιο, όπως είναι τα 500 ευρώ, θα διενεργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2018 η Εφορία βγάζοντας στο σφυρί σπίτια που για τους οφειλέτες αποτελούν πρώτη κατοικία.
Με τις νέες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) δεν προβλέπεται καμία προστασία της πρώτης κατοικίας για τέτοιου είδους οφειλές και η φορολογική διοίκηση είναι υποχρεωμένη να προχωρεί στον πλειστηριασμό του ακινήτου με βάση την εμπορική του αξία (όπως συμβαίνει και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των τραπεζών).
Εξυπακούεται ότι από το νέο έτος το πάρτι με τους πλειστηριασμούς ακινήτων θα γίνει ακόμη πιο μεγάλο με τις αλλαγές που φέρνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Εφορία και Ασφαλιστικοί Οργανισμοί θα βρίσκονται με το «δάκτυλο στην σκανδάλη από το 2018 για όσους έχουν συσσωρευμένες οφειλές και δεν τις ρυθμίζουν ή δημιουργούν νέα φέσια. Και αυτό γιατί αν καταστεί ληξιπρόθεσμη μία οφειλή εκτός της επιβάρυνσης με τους τόκους τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις θα γίνεται άμεσα απαιτητή.
Μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2017 οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα που τους δίδεται ως σήμερα, να εξοφλούν την όποια τυχόν νέα οφειλή άφησαν απλήρωτη, εντός 15 ημερών μετά την λήξη της. Αν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ ) ότι για τον μήνα Οκτώβριο σχεδόν 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν αφήσει απλήρωτα χρέη προς την εφορίαφανταστείτε για τι πάρτι μιλάμε…
Καταργώντας κάθε περιθώριο καθυστέρησης από 1.1.2018, η μη εμπρόθεσμη εξόφληση της οφειλής επιφέρει σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ τις εξής συνέπειες:
- Την υποχρέωση άμεσης καταβολής του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαίωσης, συνυπολογιζομένων των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής.
- Την άμεση είσπραξής της με όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα (δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί ακινήτων κ.α) από την ισχύουσα νομοθεσία
- Απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει ενταχθεί.


Μόνον σε δύο περιπτώσεις θα μπορούν οι οφειλέτες να γλιτώσουν από την φορολογική διοίκηση:
- Αν οι οφειλές προς την Εφορία τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης, πράγμα, μάλλον σπάνιο,
- Αν ο οφειλέτης αντιλαμβάνεται πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει να σπεύσει έγκαιρα να καταθέσει αίτηση πριν λήξει η διορία πληρωμής της τρέχουσας οφειλής και επικαλούμενος οικονομική αδυναμία πληρωμής να ζητήσει υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. ΠΗΓΗ


Έτσι εκποιούν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων




Με το τραπεζικό σύστημα να βρίσκεται σε ξένο έλεγχο μέσω του κόλπου της ανακεφαλαιοποίησης και την μεσαία τάξη να διαλύεται κάτω από την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πάντοτε πρόθυμο δεκανίκι τους νεοφιλελευθέρους της Νέας Δημοκρατίας είναι η κατάλληλη στιγμή για τους διεθνείς τοκογλύφους να προσπαθήσουν να αρπάξουν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία των Ελλήνων ιδιωτών και επιχειρηματιών.
Καταιγισμός πλειστηριασμών για την αναγκαστική εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων δανειοληπτών και εγγυητών έχει δρομολογηθεί από τους διεθνείς τοκογλύφους μέσα στο 2018 αφού την εξουσία νέμεται το πειθήνιο κλεπτοκρατικό σύστημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρόθυμο δεκανίκι την Νέα Δημοκρατία. Η σημερινή στιγμή για την εκτέλεση των απανωτών πλειστηριασμών ακινήτων έρχεται μετά από αρκετά χρόνια σταδιακής και συστηματικής φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού μέσω του κλεπτοκρατικού τόξου.
Ιδιαίτερα σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνουν  το σχέδιο του ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων με την κατάργηση οποιονδήποτε νομικών πλαισίων προστασίας της πρώτης κατοικίαςδανειοληπτών ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης. Άλλωστε ο «νόμος Κατσέλη» είχε δημιουργηθεί απλά ως μια χρονική καθυστέρηση ώσπου να ωριμάσουν οι κατάλληλες συνθήκες για την αρπαγή της ακίνητης περιουσίας των εργαζόμενων Ελλήνων, δηλαδή την καταστροφή της μεσαίας τάξης που αποτελεί και τον κορμό της Ελληνικής κοινωνίας.
Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς στις ιδιωτικές κατοικίες, ο πρόσφατος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρήσεων δεν βρίσκει μεγάλη αποδοχή από τους επιχειρηματίες όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Ο λόγος της μη ευρείας χρησιμοποίησης της νομοθεσίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό βρίσκεται στο γεγονός ότι, στο ίδιο μοτίβο με τον «νόμο Κατσέλη» για τις ιδιωτικές κατοικίες, δεν προβλέπει την πραγματική επιβίωση μιας εταιρίας αλλά μια δικαιολογία για την πιο εύκολη εκκαθάριση της από τις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα.
Το αποτέλεσμα είναι η εκποίηση των επιχειρηματικών κτιρίων και των ιδιωτικών κατοικιών σε εξευτελιστικές τιμές προκαλώντας άκρατη φτωχοποίηση και περισσότερη ανεργία στην Ελληνική οικογένεια.
Δυστυχώς στην δίνη αυτών των πλειστηριασμών υπεισέρχονται και οι εγγυητές που θα βλέπουν να χάνεται και η δική τους ακίνητη περιουσία σε περίπτωση μη δυνατότητας πλήρους αποπληρωμής των δανείων του πρωταρχικού οφειλέτη, είτε ιδιώτη είτε επιχειρηματία, λόγω των σημερινών χαμηλών εμπορικών αξιών των ακινήτων λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης. Με αυτόν τον τρόπο κόποι αρκετών γενεών θα κατασχεθούν από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους νεοφιλελευθέρους κομμουνιστές συνεργάτες τους με το πάτημα ενός πλήκτρου σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.
Υπενθυμίζουμε ότι η κρίση είναι τεχνητή επειδή υποστηρίχτηκε από τα ανθελληνικά πιόνια των διεθνών τοκογλύφων όπως ο Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα ο Καμμένος των ΑΝΕΛ και ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κρίση συντηρήθηκε με τεράστια ανεργία, παράνομη υπερφορολόγηση, λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, υψηλό κόστος ζωής και αναγκαστική φτωχοποίηση μέσω των βίαιων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις που ακριβώς επέβαλαν οι κυβερνήσεις του κλεπτοκρατικού τόξου.
Η σημερινή οικονομική κρίση δεν θα υφίστατο εάν στην εξουσία υπήρχε μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής. ΠΗΓΗ


Πνίγονται από τους λαθρομετανάστες τα νησιά του Βορείου Αιγαίου - 22.000 σε Λέσβο, Χίο, Σάμο!


Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεινοπαθούν από την συνεχιζόμενη καθημερινή εισροή λαθρομεταναστών. Ο πόλεμος στην Συρία ουσιαστικά έχει λήξει αλλά οι «πρόσφυγες» εξακολουθούν να έρχονται στην γη της «λαθροεπαγγελίας» όπου όλες οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τους αλλοδαπούς και «τοξικές» για τους Έλληνες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε Λέσβο, Χίο και Σάμο βρίσκονται περίπου 22.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι ανεξέλεγκτοι από τους αρμόδιους φορείς και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο έλεος τους.
Όποιος κάτοικος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί γίνεται αποδέκτης ύβρεων και απειλών από τα υπαλληλάκια των ΜΚΟ που μπαινοβγαίνουν στα «αρμόδια» συριζο-υπουργεία και λυμαίνονται τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς «ανθρωπιστικούς» οργανισμούς.
Οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου βιώνουν καθημερινά την ασυδοσία των λαθρομεταναστών που ήρθαν και κατέλαβαν τα νησιά τους μέσα σε μια νύχτα με αρωγό το επίσημο "ελληνικό" κράτος και σπόνσορα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει το σθένος και την βούληση να βάλει ένα τέλος σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση ώστε οι ακρίτες των νησιών μας να πάρουν την ζωή τους πίσω.   ΠΗΓΗ