Πέμπτη, Μαΐου 24

Έξι αγαπημένα στέκια για ανοιξιάτικους μεζέδες στην Αθήνα

Όταν ο καιρός είναι καλός, βγαίνουν έξω τα τραπεζάκια, γεμίζουν μεζεδάκια και τα απολαμβάνουμε με την παρέα μας, στα όμορφα στενά της πόλης μας. Ιδού μερικές αγαπημένες επιλογές.
Γιασεμί, Πλάκα

Η Πλάκα είναι από μόνη της στις πρώτες επιλογές για παρέα και μεζεκλίκια και το Γιασεμί είναι ένα καφενείο που σίγουρα ξέρει πώς να σας κάνει να ξεφύγετε από το κέντρο της Αθήνας (παρ’ όλο που βρίσκεστε ακριβώς εκεί). Μπορεί να μην είναι αμιγώς μεζεδοπωλείο, αλλά σίγουρα είναι το μέρος που ξέρει πώς να φιλοξενήσει παρέες και να σας κάνει να απολαύσετε την άνοιξη στην παλιά Αθήνα, όπως και μεζέδες, σπιτικές πίτες, τάρτες και γλυκά, είτε στα σκαλάκια του έξω από το μαγαζί, είτε στην όμορφη ταράτσα του. Info: Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937.

Εις το παυσίλυπον, Βοτανικός
Σε μια γκρίζα γειτονιά του Βοτανικού που τα τελευταία χρόνια έχει «ζωντανέψει», το «Εις το παυσίλυπον» είναι το μεζεδοπωλείο που έβαλε σκοπό να γίνει το στέκι που «παύει τη λύπη» έχοντας ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα: η ζωή είναι ωραία όταν τρως καλά. Εκεί θα απολαύσετε μερακλίδικους μεζέδες από Ελλάδα και Ανατολή, σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα και τιμές. Διαβάστε την εμπειρία μας στο «Εις το παυσίλυπον». Info: Κορυτσάς 19 και Μελενίκου, Βοτανικός, 211 4094469.

Σουσουράδα, Εξάρχεια
Σε έναν industrial χώρο των Εξαρχείων, η Σουσουράδα βάζει το δικό της λιθαράκι στο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής και προσφέρει μεζέδες και πιάτα που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό, πιο ευφάνταστα και ιδιαίτερα, όπως π.χ. μπρουσκέτες με καπνιστό χέλι, πέστροφα και γαύρο, καραμελωμένο ταλαγάνι με σπιτική μαρμελάδα λεμόνι και άλλους συνδυασμούς. Το μενού είναι μικρό αλλά φροντισμένο, ενώ από τον κατάλογό του δεν λείπουν το τσίπουρο και κάποιες καλές επιλογές κρασιού. Στα «συν» προσθέστε και την απαγόρευση του καπνίσματος στον εσωτερικό του χώρο, κάτι που παραπέμπει σε «καθαρό» περιβάλλον για μεζεδοκαταστάσεις. Info: Μαυρομιχάλη 44, 210 3647936.

Επί τω… λαϊκώτερον, Άνω Πατήσια
Πατάτες, κεμπάπ, κεφτεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, ψητό χαλούμι, φλογέρες και ό,τι άλλο κλασικό, παραδοσιακό μεζέ βάλει ο νους σας θα το βρείτε στο «Επί τω… λαϊκώτερον», το οποίο ανοίγει αυλή το καλοκαίρι και φτιάχνει ατμόσφαιρα στο ισόγειο ενός διώροφου αρχοντικού. Παραγγείλτε τους αγαπημένους σας μεζέδες με τσίπουρο ή κρασί, σε τιμές που κινούνται γύρω στα 18 ευρώ/άτομο. Info: Αγ. Λαύρας 13, Άνω Πατήσια, 210 2111887.

Η αυλή του Ζήκου, Γαλάτσι
Άνοιξε στα τέλη του ’17 και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει το Γαλάτσι και τα περίχωρα με τους μεζέδες του και την προσεγμένη του διακόσμηση. Από τα highlight του είναι το κανταΐφι με φέτα και τα πικάντικα μανιτάρια με σκόρδο, όπως και η φάβα-υπερπαραγωγή, μεταξύ άλλων. Μαζέψτε την παρέα σας και κανονίστε μια βραδιά στην Αυλή του Ζήκου, υπολογίζοντας περίπου 15 ευρώ/άτομο. Διαβάστε την εμπειρία μας στην Αυλή του Ζήκου εδώInfo: Λεωφ. Βεΐκου 85, Γαλάτσι, 210 2220800.

Γιαμ Γιαμ, Π. Φάληρο
Από τις νέες αφίξεις στον κόσμο του μεζεδοπωλείου, για όσους θέλουν να κινηθούν πιο νότια, το «Γιαμ Γιαμ» είναι το καινούργιο στέκι της Αχιλλέως που θα σας «κατακτήσει» με τον μαρινάτο γαύρο του με καππαροσαλάτα και θα σας τρελάνει με τα παστουρμαδοκανταΐφια του, το κριθαρότο θαλασσινών, τη φάβα με χταπόδι και τους υπόλοιπους μεζέδες θαλασσινών και κρεατικών. Info: Αχιλλέως 119, ­Παλαιό Φάληρο, 210 9884258. ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ


 clickatlife.gr