Τρίτη, Μαΐου 22

Το γαλάζιο χωριό στην Ανδαλουσία

Χτισμένη μέσα στα δάση της Ανδαλουσίας, η γαλάζια πόλη Γιούθκαρ προσθέτει μια πινελιά ουρανού μέσα στο καταπράσινο τοπίο.
Βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μάλαγα στην Ισπανία και μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν ένα γραφικό, κατάλευκο και συνηθισμένο χωριό με ελάχιστους τουρίστες.

Το 2011 όλα τα κτίρια βάφτηκαν γαλάζια για τα γυρίσματα της ταινίας «Τα στρουμφάκια». Σε πολλούς τοίχους είναι ζωγραφισμένοι ήρωες από τα κινούμενα σχέδια, ενώ υπάρχουν φιγούρες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του χωριού.
Η εταιρία παραγωγής ανέλαβε να ξαναβάψει την πόλη άσπρη, ωστόσο οι κάτοικοι αποφάσισαν να διατηρήσουν το γαλάζιο χρώμα.
Η τουριστική αύξηση ήταν τόσο μεγάλη που από μερικές εκατοντάδες τουρίστες ετησίως, ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε σε 80.000 μέσα σε ελάχιστους μήνες.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αγορά Στρουμφ, ενώ πραγματοποιούνται διαγωνισμοί ζωγραφικής με θέμα τα στρουμφάκια. Ακόμη και η τοπική εκκλησία επηρεάστηκε, κάνοντας γάμους με θέμα τα στουμφ στους μπλε τοίχους της.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Γιούθκαρ / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Μάλαγα είναι 5 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 5 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Στουτγκάρδης. Από τη Μάλαγα φτάνετε στο Γιούθκαρ οδικώς σε 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου.
ΓΙΟΥΘΚΑΡ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΟΥΘΚΑΡ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΟΥΘΚΑΡ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΟΥΘΚΑΡ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΟΥΘΚΑΡ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΟΥΘΚΑΡ ΙΣΠΑΝΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή