Σάββατο, Μαΐου 26

ΤΕΛΕΙΩΣΕ η ΝΔ μετά την απίστευτη επίθεση Μητσοτάκη σε Καραμανλή-Παυλόπουλο

pavlopoulos_karamanlis-630x399
Παγωμάρα επικρατεί στο στρατόπεδο της ΝΔ μετά και τη χθεσινή πρωτοφανή και ευθεία επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, γεγονός που προμηνύει νέο κύκλο βαθιάς εσωστρέφειας στη γαλάζια πολυκατοικία

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στο επίμονο ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα για το Δημόσιο και την αναλογία 1 προς 5 που «έταξε» ο κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία των θεσμών για 1 προς 1 για το 2019, έπεσε με φόρα πάνω στην μπανανόφλουδα που του είχε προσεκτικά πετάξει ο Πρωθυπουργός.
Υιοθετώντας πλήρως την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και των Γιώργου Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Ευάγγελου Βενιζέλου, που αποδίδουν τις ευθύνες για την είσοδο στα μνημόνια στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή και την εκτόξευση των προσλήψεων στο Δημόσιο μέσα από μονιμοποιήσεις συμβασιούχων από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέβη το Ρουβίκωνα.
Για πρώτη φορά κατηγόρησε ευθέως τους Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την ώθηση της χώρας στο αδιέξοδο των μνημονίων.
«Είστε δηλαδή η μετενσάρκωση όλων των δεινών που στην ουσία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και το 2010» ανέφερε χαρακτηριστικά, βάζοντας στο ίδιο κάδρο τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Μας εγκαλέσατε γιατί θέλουμε να συγκρατήσουμε τους αριθμούς των προσλήψεων. Μα εγώ δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια.
»Εγώ ξέρω ότι, εάν δεν κάνουμε ένα πρόσθετο συμμάζεμα στο Κράτος δεν μπορούμε τόσο εύκολα να μειώσουμε τους φόρους.
»Αλλά τι προέχει για εμάς; Για εμάς προέχει η ανάπτυξη και η δημιουργία πλούτου.
»Άρα ναι είμαστε από δυο διαφορετικούς κόσμους σε αυτό.
»Μείνετε εσείς, λοιπόν, με αυτή τη φορολογία, μείνετε με το μεγάλο Κράτος, μείνετε με τα πελατειακά σας ρουσφέτια, μείνετε με τους ειδικούς γραμματείς που διορίζετε δήθεν αξιοκρατικά, αλλά στην πραγματικότητα τους υποδεικνύετε με φωτογραφικές προκηρύξεις.
»Αυτοί είστε. Είστε δηλαδή η μετενσάρκωση όλων των δεινών που στην ουσία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και το 2010» είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Κ. Μητσοτάκη.
Η πρωτοφανής επίθεση αυτή στο καραμανλικό στρατόπεδο, έρχεται τρία χρόνια μετά την άρνηση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη στη στήριξη του τότε υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από τη δήλωση του σημερινού Προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι «δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους».
Η θέση αυτή του κ. Μητσοτάκη ακολουθεί μέχρι και σήμερα τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι οποίες μετά και τη χθεσινή επίθεση, θα βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενες, όπως εκτιμούν παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ.
Μέχρι στιγμής απάντηση από την πλευρά του Καραμανλικού στρατοπέδου δεν έχει υπάρξει, πέραν της σφοδρής επίθεσης του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του πρώην πρωθυπουργού, Ευάγγελου Αντώναρου.
Ωστόσο, η συγκυρία της επίθεσης Μητσοτάκη, μετά και τον εξοστρακισμό πολλών καραμανλικών στελεχών από τις ΝΟΔΕ στις εσωκομματικές γαλάζιες εκλογές, έρχεται να επιδεινώσει το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα οι πιέσεις από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη αυξάνονται κατακόρυφα με αφορμή τόσο το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης, όσο και τη στήριξή τους στις εκκρεμείς υποθέσεις τους.

 makeleio.gr