Τρίτη, Μαΐου 22

Ρόλο έκπληξη για τον Κακλαμάνη επιφυλάσσει ο Μητσοτάκης Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/rolo-ekplixi-gia-ton-kaklamani-epifilassi-mitsotakis

Η εισήγηση του Κ. Μητσοτάκη και ο στόχος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019
Νέο κοµβικό ρόλο στην Πειραιώς, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναλαµβάνει, σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Νικήτας Κακλαµάνης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.∆. είχε τις προηγούµενες
ηµέρες συνάντηση µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, η οποία διήρκεσε περίπου δυόµισι ώρες και, σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πληροφορίες, το αντικείµενο συζήτησης των δύο ανδρών, εκτός από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τη στάση της Ν.∆. απέναντι στην κυβέρνηση, ήταν οι επερχόµενες δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη προτάθηκε στον Νικήτα Κακλαµάνη να αναλάβει ειδικό ρόλο στη Νέα ∆ηµοκρατία µέχρι να στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες, µε αντικείµενο τη στρατηγική του κόµµατος στην προεκλογική περίοδο, αλλά και την επιλογή προσώπων σε κοµβικούς δήµους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η προεργασία άλλωστε έχει γίνει εδώ και καιρό, καθώς οι ενδιαφερόµενοι απευθύνονταν στον γραµµατέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσο Γαϊτάνη, αλλά και στον γραµµατέα του κόµµατος, Λευτέρη Αυγενάκη, για να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι δήµαρχοι ή ακόµα και περιφερειάρχες, όπου υπάρχει κενό.

Η προσθήκη του Ν. Κακλαµάνη γίνεται λίγο πριν από την τελική ευθεία, που είναι και το πιο κρίσιµο στάδιο, αφού τότε θα ληφθούν αποφάσεις ζωτικής σηµασίας και όχι τυχαία. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, εξάλλου, δεν έχει εµπειρία µόνο στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας περάσει από το δηµαρχιακό µέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά και από την προεδρία της ΚΕ∆Ε.

Την εµπειρία αυτή θέλουν να αξιοποιήσουν, σύµφωνα µε πληροφορίες, στη Νέα ∆ηµοκρατία στον δρόµο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς ο «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός λόγω της θητείας του στην Κεντρική Ενωση των ∆ήµων γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία και τις ισορροπίες σε πολλές πόλεις. Πρόκειται για κίνηση που δείχνει ότι στην Πειραιώς έχουν πάρει σοβαρά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οργανώνονται µε σχέδιο, ενώ τα βήµατα που γίνονται είναι σταθερά.

Σύµφωνα µε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις διεργασίες στο εσωτερικό της Ν.∆., δεν αποκλείεται στο άµεσο µέλλον να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση. Να αναλάβουν δηλαδή έκτακτους ρόλους στελέχη µε ειδικό βάρος και σηµαντική εµπειρία σε αυτοδιοικητικά και οργανωτικά ζητήµατα.
Παράλληλα, οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη συστράτευση που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µε τη χώρα να βαδίζει ολοταχώς προς µια άκρως προεκλογική χρονιά. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε άλλωστε ότι τα αποτελέσµατα των αυτοδιοικητικών εκλογών επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες και διαµορφώνουν κλίµα, όπως αποδείχθηκε από τις κάλπες του 2014.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/rolo-ekplixi-gia-ton-kaklamani-epifilassi-mitsotakis