Δευτέρα, Ιουνίου 18

Παναγιώτης Ρέππας : Τα συχαρίκια της οργής

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους πολυάριθμους «θεσμούς» (ηγέτες, κυβερνήσεις, παράγοντες, ΜΜΕ κ.λ.π.) που συνεχάρησαν τον Αλέξη για την «υπευθυνότητα» του δεν αποκάλεσε τα Σκόπια έστω «Βόρεια Μακεδονία». Το «Βόρεια» το κόψανε πριν καν υπογραφεί η συμφωνία!!!!!!!!!!!!
Με τις υγείες μας αδέλφια, αλλά αυτό μας αξίζει. Θυμάστε την πρωτοβουλία κάποιων (δεν ξέρω καν ποιοι ήσαν) για μάζεμα υπογραφών για δημοψήφισμα; Την πρώτη ημέρα μαζεύτηκαν 130.000
υπογραφές και το πράγμα έμεινε εκεί με μυστικές εντολές της ΝΔ, που σαμποτάρισε την
πρωτοβουλία. Λίγες μέρες αργότερα αφενός διέψευσε αυτήν την είδηση και αφετέρου μετέβαλε την στάση της από την «συνολική συμφωνία» στις «προϋποθέσεις για διάλογο» διαβλέποντας επιτυχία στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν σαμποτάρισε (ούτε βοήθησε όμως). Τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας τα σαμποτάρισε η αριστερά και παρά την μαζικότητα τους δεν κατέστησαν πάνδημα, όπως θα έπρεπε.
Στην συνέχεια πήραν την σκυτάλη της υπονόμευσης οι εθνικιστές, που καπέλωσαν και σμίκρυναν τα 24 συλλαλητήρια.
Όλα αυτά κακώς έγιναν, αλλά τέλος πάντων έγιναν. Μπορούμε να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων; ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΡΔΗΝ, ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Όπως έχω πεί επανειλημμένα, θα έπρεπε να μαζευτούν τόσες υπογραφές, που να μην χρειάζεται καν δημοψήφισμα.
Οποιος χρειάζεται είτε παραβάν, είτε ψευδώνυμο, είτε όχλο για να κρυφτεί και κρυμμένος τάχαμτες να «αγωνιστεί» για την αλήθεια και το δίκιο, δεν είναι ούτε πατριώτης, ούτε δημοκράτης· είναι απλά δειλός και θα πάρει την αμοιβή των δειλών.
Η Μακεδονία και ο Αλέξανδρος δεν «είναι η ψυχή μου». Μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Υπογράφω όμως και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ μέσω των άρθρων μου. Γιατί; Γιατί δεν αφίσταμαι του παραμικρού δικαιώματος της Ελλάδας. Ολοι εκείνοι που είναι «η καρδιά τους, η ψυχή τους, το είναι τους» θα τολμήσουν έστω και στο παρά πέντε, να βγουν απ τις κρυψώνες του ολολύζοντος όχλου;
Αν υπογράψουν ακόμα και όσοι ήσαν στα συλλαλητήρια μόνο, μαζεύονται πάνω από ένα (ίσως και ενάμισι) εκατομμύριο. Όταν ακουστεί αυτό το νούμερο, θα τρέχουν να υπογράψουν πολλαπλάσιοι κι έτσι δεν θα χρειαστεί καν να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα.
Δεν ξέρω, ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία, αλλά ακόμα κι αν (εκ του πονηρού) υπάρξουν πενήντα διαφορετικές πρωτοβουλίες, θα υπογράψω σε όλες και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, αν δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε το αίτημα, για να μετράνε οι ιδιοτελείς κουκιά.
Το βέβαιο είναι, ότι δεν θα πάρει τέτοια πρωτοβουλία η ΝΔ. Η μετάλλαξη της, για να αποκοιμίσει τους ψηφοφόρους της, είναι εντελώς προσχηματική. Η πρόταση δυσπιστίας είναι το μελάνι της σουπιάς. Αν θέλανε, να σταματήσουν πράγματι τον Τσίπρα, γνωρίζουν τον τρόπο. Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές (και όλοι οι αναπληρωματικοί). Δεν έχει καμία σημασία η ερμηνεία του Συντάγματος και αν πράγματι υπάρχει αυτή η Συνταγματική δυνατότητα. Το πολιτικό βάρος αυτής της κίνησης είναι που θα μετρήσει. Η κυβέρνηση (του 20% των ψηφοφόρων) δεν μπορεί να συνεχίσει ούτε μία ημέρα με Βουλή 200 βουλευτών και όλη την κοινωνία απέναντι της.
Φυσικά στις εκλογές που θα ακολουθούσαν, θα σάρωνε με σίγουρη αυτοδυναμία. Το πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι ακριβώς αυτό· ότι θα έπαιρνε ο ίδιος στα χέρια του την καυτή πατάτα, πράγμα που προσπαθεί να αποφύγει πάσει θυσία.
Κάθε φορά που δήθεν ζητάει εκλογές ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Και η πιο έξυπνη κίνηση του Τσίπρα θα ήταν, να βρεί πρόφαση να τις κάνει. Θα χάσει, αλλά δεν θα συντριβεί και θα μπορεί βάσιμα να περιμένει την σίγουρη και πολύ σύντομη κυβερνητική φθορά της ΝΔ. Ο λαός θα έδινε πίστωση χρόνου στην ΝΔ για τα οικονομικά, αλλά δεν θα ανεχόταν νέα υπαναχώρηση στο Μακεδονικό. Ούτε ο Τσίπρας σήμερα, ούτε ο Μητσοτάκης αύριο, δεν έχουν προσωπική πρεμούρα για συμφωνία με τους Σκοπιανούς. Απλά υφίστανται ασφυκτικές πιέσεις από τα αφεντικά τους. Και τα αφεντικά των δύο είναι ακριβώς τα ίδια· οι Γερμανοί.
Οι Γερμανοί συστηματικά διαλύουν τις Βαλκανικές χώρες, για να μπορούν άνετα να τις κάνουν προτεκτοράτα τους και ο μεγαλύτερος στόχος τους (μετά την ενιαία Γιουγκοσλαβία) είναι η Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε (μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων) δεν άσκησαν τόσο συστηματική τακτική εξόντωσης ενός έθνους, όσο το κάνουν τώρα με την Ελλάδα. Δεν μας μισούν· ούτε τους Εβραίους μισούσαν, ούτε τους Σέρβους. Απλά κόβουν ότι εξέχει και τραβούν ότι υπολείπεται από το κρεβάτι του Προκρούστη.
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το όραμα του 4ου Ράιχ είναι Γερμανοκεντρικό, αλλά όχι ρατσιστικό, ούτε φασιστικό, όπως το όραμα του 3ου Ράιχ. Δεν βλέπω μόνο αρνητικά σε αυτό. Κάθε ισχυρός σε αυτήν την Γή αναπτύσσει εγωκεντρικά σχέδια και οράματα και το Γερμανικό δεν είναι το χειρότερο απ όλα. Αντίθετα θα έπρεπε οικειοθελώς να διδαχτούμε από την μεθοδικότητα και την σοβαρότητα τους. Απλά εκείνοι στοχοποίησαν την πατρίδα μου και το να αντισταθώ είναι μονόδρομος.
Η διαφορά μου με τους Γερμανούς είναι η εξής: Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους, ότι η Ελληνική κοινωνία χρειαζόταν (και εξακολουθεί να χρειάζεται) πολύ δυνατό σοκ, για να συνέλθει. Άλλο αυτό όμως και άλλο η λεηλασία και η διάλυση της Ελλάδας και η φυσική μας εξόντωση. Προφανώς θεωρούν, ότι είμαστε τόσο αλλοτριωμένοι, που δεν αξίζουμε ούτε να ζούμε. Εχουν τυφλωθεί (για άλλη μια φορά) από τις επιτυχίες τους και δεν μπορούν να δουν καθαρά τα πράγματα. Ετσι αλλοτριώνονται και οι ίδιοι με γρήγορο ρυθμό και θα βρεθούν (για άλλη μια φορά) προ εκπλήξεως. Ηδη οι εχθροί τους αθροίζονται και δεν είναι ασήμαντοι. Βέβαια μέχρι ώρας τα καταφέρνουν μια χαρά και με τον Τραμπ και με τον Πούτιν, αλλά η κλεψύδρα έχει ήδη αρχίσει να μετράει ανάποδα και γι αυτούς και για το τσογλανάκι τους τον Ερντογάν. Η αλαζονεία πληρώνεται πάντα πολύ ακριβά.
Μέχρι τότε όμως η Γερμανία θα είναι ο πανίσχυρος εχθρός μας, που ενισχύει Σκοπιανούς, Τούρκους και όποιον άλλο είναι πρόθυμος να στραφεί εναντίον μας. Αυτόν τον εχθρό θα αντιμετωπίσουμε σαν όχλος και μάλιστα ούτε καν ενωμένοι;
Τίποτα δεν έχει τελειώσει και τίποτα δεν θα τελειώσει την Κυριακή στις Πρέσπες. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι την κύρωση της συμφωνίας, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την ακυρώσουμε κρυμμένοι στο μπούγιο που φωνάζει.
Π. Ρέππας

 http://www.triklopodia.gr