Τετάρτη, Ιουνίου 20

Επιμένει ο Γερμανός δημοσιογράφος




Σε αποκαλύψεις της σημερινής FAZ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα τις δεσμεύσεις του ότι «δεν θα ακυρώσει μία συμφωνία στο ονοματολογικό» της ΠΓΔΜ, αλλά και την ομολογία που φέρεται να έκανε, ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του», αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι, εάν δεν προβεί σε διάψευση, «είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».


Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό». Δικαιολογώντας την στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». 

Mίχαελ ΜάρτενςΌπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine, «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Έπειτα από αυτά, το κυβερνητικό «non paper» αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει με παρρησία: 

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως "δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό";

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ "προκειμένου να μην χάσει την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ";

Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τη ΝΔ, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη κάλεσε μέσω Twitter το Γερμανό δημοσιογράφο να ελέγχει καλύτερα τις πηγές του.

Aπαντώντας στο Τwitter, ο Mάρτενς επέμεινε ότι δυο πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πρέπει να αντιδράσει για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη.



«Μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ λέει ότι το δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανακαλέσει τη συμφωνία με την FYROM ως πρωθυπουργός ήταν ‘’τελείως λάθος’’. Διαβεβαιώνω: δυο πηγές στο Βερολίνο μου είπαν ότι ο Μητσοτάκης είπε μόνο αυτό: Είναι ΟΚ με τη συμφωνία αλλά πρέπει να προκαλέσει κάποιο θόρυβο για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το 2013 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που του είχαν επιτεθεί για όσα είχε γράψει. «Το 2013, δεν άρεσαν στον Τσίπρα οι ερωτήσεις μου και με πέταξε με τις κλωτσιές από μια συνέντευξη. Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκάλεσαν ψεύτη. Τώρα, με λέει ψεύτη η ΝΔ μετά απ’ όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την FYROM. Κατά κάποιο τρόπο, δεν έχω τύχη με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Τέλος πάντων
…».