Τετάρτη, Ιουνίου 20

EVERY BODY IS BETTER WITH BOWEN! - Ένας καταλύτης, ο οποίος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοϊασησ του σώματος,

Πώς γίνεται μια συνεδρία;

Bowen imageΓια να θέσουμε το θέμα της λειτουργίας της τεχνικής με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε πως η Τεχνική Bowen δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται. Η τεχνική αποτελείται από μία σειρά ήπιων κινήσεων που εφαρμόζονται με αριθμητική σειρά στο συνδετικό ιστό, πάνω από
ελαφριά ρούχα. Υπάρχουν τακτικές παύσεις μεταξύ των κινήσεων οι οποίες δίνουν στο σώμα το χρόνο να ωφεληθεί από τον κάθε κύκλο κινήσεων. Αυτός που ασκεί την τεχνική Bowen, μπορεί να ανακουφίσει συνολικά το σώμα ή να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, συνδυάζοντας τεχνικές σε διάφορα σημεία του σώματος. Όταν ο ασκών το Bowtech έχει «την ικανότητα να διαισθάνεται την ένταση ανάμεσα στους ιστούς», πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διακρίνει τη σύσπαση που είναι κρυμμένη στις μυϊκές ίνες, τότε μπορεί, χρησιμοποιώντας κινήσεις της τεχνικής Bowen, να την ελευθερώσει, βελτιώνοντας με εμφανή τρόπο την κατάσταση της υγείας του δέκτη.
Χαλάρωση
Η τεχνική Bowen έχει σκοπό να δραστηριοποιεί και να εξισορροπεί τη ροή της ενέργειας έχοντας συχνά ως αποτέλεσμα μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης. Η διαδικασία τόνωσης ξεκινά μόλις το σώμα χαλαρώσει και συνεχίζεται για όσο το σώμα το επιτρέψει. Συνήθως η επίδραση του Bowtech διαρκεί πέντε ως δέκα μέρες μετά τη συνεδρία. Κατόπιν συνιστάται μια επαναληπτική συνεδρία αν τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει τελείως.
Η τεχνική Bowen θεωρείται «συμπληρωματική» θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα παράλληλα ενισχύει και συμπληρώνει τις υπόλοιπες μορφές θεραπείας, χωρίς να παρεμβαίνει σε αυτές. Όμως, η εφαρμογή άλλων ειδών θεραπειών, αμέσως μετά τη συνεδρία της τεχνικής Bowen, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα και την διάρκεια της επίδρασής της. Για το λόγο αυτό συνιστάται το περιθώριο μίας εβδομάδας μετά την εφαρμογή της τεχνικής Bowen και κάποιας άλλης θεραπείας.
Η Τεχνική Bowen Είναι Ολιστική
Η τεχνική Bowen είναι ένα μοναδικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη θεραπεία ολόκληρου του σώματος. Οι κινήσεις, περνώντας σε ένα βαθύτερο κυτταρικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την μοναδική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται, φέρνουν εκπληκτικά αποτελέσματα.
Με την αποβολή των τοξινών οι κινήσεις Bowen αρχίζουν σχεδόν αμέσως, να δημιουργούν ολιστική αρμονία. Εφόσον απευθύνεται στο σώμα ως ενότητα και όχι στα μεμονωμένα συμπτώματα που παρουσιάζονται, η τεχνική Bowen αγκαλιάζει τη σωματική, χημική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά κάθε ατόμου που δέχεται τη θεραπεία.
Απλότητα
Απλοτητα της τεχνικης BowenΟ ασκών την τεχνική Bowen είναι απλά ένας καταλύτης, ο οποίος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοϊασησ του σώματος, ερεθίζοντας το νευρικό σύστημα με πολύ απαλές κινήσεις πάνω σε τένοντες και μυς. Καθώς το σώμα είναι τέλειο από τη φύση του και διαθέτει τις απαραίτητες ικανότητες να επαναφέρει τον εαυτό του σε μια κατάσταση ισορροπίας και ομοιόστασης, η αυτοθεραπεία μπορεί να επιτευχθεί με ελάχιστη εξωτερική παρεμβολή. Για το λόγο αυτό γίνεται πάντα οικονομία κινήσεων σε αντίθεση με τις τεχνικές που χρησιμοποιούν άλλες μέθοδοι όπως το μασάζ, το σιάτσου ή η ρεφλεξολογία. Όσο λιγότερες κινήσεις κάνουμε πάνω στο σώμα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε, καθώς ο εγκέφαλος, μέσω του νευρικού συστήματος, χρειάζεται να επεξεργαστεί απλές και σαφείς πληροφορίες.
Ήπια προσέγγιση
Σύμφωνα με τη θεωρία του Bowtech, η ήπια, μη διεισδυτική προσέγγιση, δίνει την ευκαιρία στους συσπασμένους μυς να χαλαρώσουν πιο εύκολα και σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με τις πολύ δυναμικές μαλάξεις, οι οποίες καταπονούν το ήδη συσπασμένο σώμα προσπαθώντας να το «ζυμώσουν» και να το μαλακώσουν με τη βία, παράγοντας μεν ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο ωστόσο δεν έχει την αναμενόμενη διάρκεια. Έτσι η θεραπεία εκτός από χρονοβόρα γίνεται και επίπονη και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για ένα μέρος του ανθρώπινου συνόλου που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί και «δοκιμάσει τα πάντα χωρίς επιτυχία».
Η λειτουργία των παύσεων
Μια άλλη ιδιαιτερότητα του Βοwtech είναι οι ολιγόλεπτες παύσεις ανάμεσα στα σύνολα των κινήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην αποδοχή και επεξεργασία των διαδικασιών από το σώμα και στη μεγιστοποίηση της χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια των παύσεων ο θεραπευτής καλείται να εγκαταλείψει το χώρο της θεραπείας, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο δέκτη να ηρεμήσει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να χαράξει και να διεξάγει το σώμα την προσωπική του θεραπευτική πορεία. Η ασφάλεια που παρέχει η εφαρμογή του Bowtech το καθιστά ιδανική θεραπευτική μέθοδο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από νεογνά μέχρι ηλικιωμένους.bowtech.gr/