Σάββατο, Ιουνίου 23

Ολλανδική fabrica με κινέζικο ecstasy στην Ελευσίνα

Ολλανδική fabrica με κινέζικο ecstasy στην Ελευσίνα
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες σε τέσσερις Ολλανδούς, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι πιάστηκαν στα... πράσα να φορτώνουν περισσότερους από τρεις τόνους της πρόδρομης των χαπιών ecstasy ουσίας BMK στην Ελευσίνα, πέρασαν την περασμένη Τετάρτη οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.


Πρόκειται για ποσότητα-μαμούθ, από την οποία θα «μαγειρεύονταν» τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια χάπια ecstasy, τα οποία εν συνεχεία θα έπαιρναν τον δρόμο τους για τις αγορές ναρκωτικών της Ευρώπης.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Το κιτρικό οξύ που τελικά ήταν BMK

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σκιαγράφηση της δράσης των εμπλεκομένων και τη σύλληψή τους ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που παρείχε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κλιμάκιο της DEA, σύμφωνα με τις οποίες μεγάλη ποσότητα ουσίας από την οποία φτιάχνεται αμφεταμίνη επρόκειτο να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ.

Η κινητοποίηση των στελεχών του ΣΔΟΕ ήταν άμεση. Αφού έκαναν ανάλυση στα έγγραφα που αφορούν στα φορτία, εντόπισαν ένα ύποπτο κοντέινερ που υποτίθεται ότι περιείχε κιτρικό οξύ και είχε φύγει από τη Σανγκάη της Κίνας, θέτοντάς το διακριτικά υπό παρακολούθηση. Όπως προέκυψε από την έρευνά τους, τελικός προορισμός του φορτίου ήταν η Ολλανδία, ενώ ως ενδιάμεσος παραλήπτης του φορτίου στην Ελλάδα εμφανιζόταν μία ελληνική εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών που είχε έδρα στον Πειραιά και η οποία είχε ιδρυθεί περίπου έναν μήνα πριν.



Η μεταφόρτωση και οι συλλήψεις

Πράγματι, οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν. Το κοντέινερ έφθασε στον Πειραιά και εκτελωνίστηκε την Τετάρτη. Τον εκτελωνισμό είχε αναλάβει ένα νεαρό ζευγάρι Ολλανδών. Όπως προέκυψε μάλιστα αργότερα, και ο εν λόγω νεαρός είχε δημιουργήσει πρόσφατα δύο εταιρείες τύπου εισαγωγών-εξαγωγών στην Ελλάδα, προφανώς για τέτοιου είδους δραστηριότητες.



Μετά τον εκτελωνισμό, το κοντέινερ μεταφέρθηκε σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στην Ελευσίνα. Αυτό ήταν το σημείο συνάντησης όλης της εμπλεκόμενης παρέας, δηλαδή του ζευγαριού, του Ολλανδού που είχε δημιουργήσει την εταιρεία-φάντασμα στον Πειραιά, καθώς και του μεταφορέα. Πρόκειται για άνδρα επίσης από την Ολλανδία που έφθασε στην Ελευσίνα με ένα φορτηγό-ψυγείο με ολλανδικές πινακίδες, στο οποίο άρχισαν τα μέλη της οργάνωσης να μεταφορτώνουν την ουσία από το κοντέινερ.

(Video-ντοκουμέντο από την έρευνα των στελεχών του ΣΔΟΕ στους σάκους)

Τελικά, οι δράστες συνελήφθησαν κατά τη μεταφόρτωση και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω...


(Στιγμιότυπο από τη σύλληψη ενός εκ των εμπλεκομένων)


(Η έρευνα των «ράμπο» του ΣΔΟΕ στους σάκους του κοντέινερ)


Όπως ανέφεραν σχετικά καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, «εντός του κοντέινερ υπήρχαν περίπου 680 σάκοι που υποτίθεται ότι περιείχαν κιτρικό οξύ. Στους 119 από αυτούς βρέθηκε ποσότητα BMK που υπερβαίνει τους τρεις τόνους. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα εμπλεκόμενα μέλη».


(Το κοντέινερ κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης)





http://www.zougla.gr/