Παρασκευή, Ιουλίου 13

Τραβάτε να αγοράσετε στο Βερολίνο... ...όχι στο Αιγαίο με 25 χιλιάρικα...

13.7.18
Τραβάτε να αγοράσετε στο Βερολίνο...
...όχι στο Αιγαίο με 25 χιλιάρικα...

Πήγε χτες ο μπάρμπα Θόδωρος σε κτηματομεσίτη να εκτιμήσει ένα χαμόσπιτο που έχει σε ένα χωράφι. Το χαμόσπιτο χαμόσπιτο, αλλά γύρω με αυλές σε...
νησί του Αιγαίου, σε τέλεια θέση με θέα να βλέπει τη θάλασσα, δέκα λεπτά από κάθε παραλία, με άπλα.


Ο μεσίτης, μιλημένος, του είπε 25-30 χιλιάρικα το πολύ. Οι Γερμανοί πελάτες που, και καλά, έβαλαν τον μπάρμπα Θόδωρο να πάει στον μεσίτη να «δει» τι γίνεται, ευχαριστημένοι. Με ρώτησε και εμένα, τον μορφωμένο, τη γνώμη μου.

Του είπα να πάει να πει στον μεσίτη να ντρέπεται και στους Γερμανούς να ψάξουν αλλού για κορόιδα και πως τους φτύνω στη μάπα. Ας πάνε στο Βερολίνο να αγοράσουν κάτι με 25 χιλιάρικα, που δε σε φτάνει ένα 10ρικο το χρόνο μόνο για ενοίκιο. Βλέπω κοράκια από την Fraport έως τον μέσο Βαυαρό που θέλουν αεροδρόμια έως φτηνό εξοχικό στον παράδεισο, να αγοράζουν για ψίχουλα τη χώρα μου και τους ηλίθιους τους συμπατριώτες μου, τα πρόβατα, να ωρύονται για τους «λαθρομετανάστες» που θα τους πάρουν την πατρίδα, για ονόματα και Μεγαλέξαντρους, και να κάνουν κουβέντες του τσαμπουκά στους καφενέδες για τους «αλήτες» τους πολιτικούς που φταίνε για όλα.

Άντε στο διάολο πια....(Τα έχει όμως ανάγκη ο μπάρμπα Θόδωρος. Γιατί πλέον έχει καταντήσει να τρώει και να αγοράζει φάρμακα. Για αυτό φτάνει μόνο η σύνταξη.) Α στο διάολο δυο φορές. Σιχάθηκα. Να με συγχωρείτε για την ένταση αλλά είμαι τρομερά λυπημένος. Γιατί για πολύ κόσμο δε βλέπω διέξοδο από τις παγίδες τέτοιων λύκων πια...δικών μας και ξένων και της αμορφωσιάς και της απληστίας και τις αιώνιας βλακείας του είδους μας.

Γιώργος Τυρίκος-Εργάς

(Ο Γ.Τ. ζει και δραστηριοποιείται στη Λέσβο, στην «Αγκαλιά». Το κείμενό του αναρτήθηκε στο fb)

harddog-sport.blogspot.com