Τετάρτη, Ιουλίου 11

Σπάνια εμφάνιση της Έρρικας Μπρόγιερ: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 76 της! (Εικόνες)


Τα βράδια του καλοκαιριού, στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη, μια σπαρταριστή κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά, τον Μάριο Αθανασίου και την Μαριάννα Τουμασάτου φέρνει «Πανικό στο Υπουργείο».
Η παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Θωμόπουλου έκανε πρεμιέρα και το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του χώρου του θεάματος και της τηλεόρασης, αλλά και αγαπημένα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της παράστασης. Ανάμεσά τους, είδαμε μια γυναίκα που πριν από
δεκαετίες μεσουρανούσε στον ελληνικό κινηματογράφο. Όχι μόνη της. Με την αδελφή της, Μαργαρίτα. Η Έρρικα Μπρόγιερ, γεννημένη στην Αθήνα το 1942, με πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Αυστρία, υπήρξε μια από τις πιο γοητευτικές παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ -κρατώντας το επίθετο της μητέρας τους- υπήρξαν ένα καλλιτεχνικό ντουέτο που σημείωσε τη δική του πορεία στον κόσμο του θεάματος.
Ήδη από τις αρχές του 1960, οι δυο τους έκαναν το πρώτα τους βήματα στο τραγούδι και τον χορό και οι συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες διαδέχονταν η μία την άλλη.
Αλησμόνητη η συμμετοχή της Έρρικας Μπρόγιερ στην ταινία «Η Παριζιάνα»: η όμορφη αδελφή της «Πελαζί» Ρένας Βλαχοπούλου ήταν ένας από τους ρόλους που σημάδεψαν την καριέρα της.



ΠΗΓΗ