Παρασκευή, Ιουλίου 20

Γιατί δεν μιλά κανείς για την τρελή αύξηση της ασπιρίνης; Από τα 80 λεπτά που είχε εκτινάχθηκε στα 3,60 ευρώ!- Είστε καλά ορέ κλέφτες δεν ντρέπεστε;

«Πονοκέφαλο» φέρνει η τιμή της ασπιρίνης

Η τιμή της από τα 80 λεπτά εκτινάχθηκε στα 3,60 ευρώ! Αυτό συμβαίνει και σε άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα


Από τις 21/2 μειώνονται οι τιμές των συνταγογραφούμενων στα φαρμακεία.


«Στάζει φαρμάκι» η τιμή των γνωστών  ως «φάρμακα του φτωχού» από τότε που δεν συνταγογραφούνται και κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά. Έτσι εκεί που αγοράζαμε την ασπιρίνη 80 λεπτά απ’ τα φαρμακεία,  φτάσαμε να την αγοράζουμε τώρα από διάφορα καταστήματα και προσεχώς από σούπερ μάρκετ στα 3, 40 έως και 3,60 ευρώ! Ένα φάρμακο ευρείας κατανάλωσης και πολλαπλών χρήσεων – σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες – έχει σχεδόν 5πλάσια τιμή γιατί δεν υπόκειται στην κρατική διατίμηση αλλά στους νόμους της διαφήμισης και της αγοράς.


Το φαινόμενο της εκτίναξης των τιμών δεν αφορά μόνο την ασπιρίνη αλλά όλα τα φάρμακα που έχουν τεθεί εκτός λίστας συνταγογράφησης και βλέπουν να διαφημίζονται: «Εμείς το είχαμε επισημάνει εγκαίρως αυτό. Όσα φάρμακα είναι στην κρατική διατίμηση μειώνονται από τις 21/2/2018 ενώ όσα είναι εκτός συνταγογράφησης τα ΜΗ ΣΥ.ΦΑ θα εκτοξεύονται οι τιμές τους γιατί η αποδέσμευση  και η διαφήμιση αύξησε τους τζίρους και την κατανάλωση. Το ίδιο συνέβη και με άλλα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης όπως τις σταγόνες για τα μάτια για παράδειγμα», σημειώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα.

mxanthopoulou@empros.gr
 empros.gr