Σάββατο, Ιουλίου 21

Ξεκίνησε η μεγάλη φυγή

Ξεκίνησε η μεγάλη φυγή
Αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Οι πολίτες εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα εν όψει του καυτού Σαββατοκύριακου και αναζητούν μια ανάσα δροσιάς στα νησιά. Μεγάλη είναι η πληρότητα και στα δρομολόγια που εκτελούν τα πλοία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού


Εκτός από τον Πειραιά αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της Ραφήνας αλλά και του Λαυρίου.

Από νωρίς το πρωί τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια αλλά και οι ταξιδιώτες σημείωσαν ουρές.

Η πληρότητα των πλοίων σήμερα, Παρασκευή, όπως επίσης και το Σαββατοκύριακο αγγίζει το 100%, ενώ πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.







Σημειώνεται πως μόλις την Παρασκευή σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά 28 πλοία, με προορισμό τις Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.



Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η πληρότητα και στα δρομολόγια τα οποία εκτελούν τα πλοία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού που αποτελούν πιο κοντινό προορισμό για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Από το λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται πως καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες φεύγουν 30.000 με 35.000 άτομα.







Αυξημένη η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

 Έντονη κινητικότητα υπάρχει και στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου οι ταξιδιώτες σημειώνουν ουρές ενώ αυξημένη είναι η ζήτηση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ και των τρένων.





Μποτιλιαρίσματα στις εθνικές οδούς


Oυρές χιλιομέτρων παρατηρούνται από νωρίς το απόγευμα στις εθνικές οδούς.



Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
zougla.gr/