Δευτέρα, Ιουλίου 16

Αυτό είναι το ελληνικό βότανο που θεραπεύει από τα προβλήματα όρασης

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για νέα γυαλιά, ή φακούς επαφής, επειδή η όρασή τους χειροτερεύει συν τω χρόνω. Σε γενικές γραμμές, τα γυαλιά και οι φακοί επαφής σας βοηθούν να βλέπετε καθαρά, αλλά δεν βελτιώνουν την όραση σας.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την όρασή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας, διότι είναι πολύ καλύτερα για να διορθώσετε το πρόβλημα στην αρχή, παρά αργότερα.

Ευτυχώς, σύμφωνα με το iatropedia, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όρασή σας ή να την διατηρήσετε σε πολύ καλό επίπεδο για περισσότερα χρόνια.

Το σαφράν είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά και προέρχεται από το αποξηραμένο στίγμα του λουλουδιού του κρόκου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κρόκος Κοζάνης θα μπορούσε να σταματήσει την τύφλωση και να συμβάλλει στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών των ματιών. Επίσης, το σαφράν σε μορφή συμπληρώματος βελτιώνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που εμφανίζεται συνήθως σε άτομα τρίτης ηλικίας και μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ολική τύφλωση. Αυτό το μπαχαρικό κοστίζει μέχρι και $800 ανά κιλό, ανάλογα με την ποιότητά του.



Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους: ως καρύκευμα τροφίμων, ως χρωστικός παράγοντας ή για τη θεραπεία περισσοτέρων από 90 ασθενειών.

Το σαφράν περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά καροτενοειδή, κροκίνη και κροκετίνη, οι οποίες έχουν κυτταρικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Η κροκίνη έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τη δημιουργία υπεροξειδωμένων λιπιδίων.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το συμπλήρωμα σαφράν (περίπου 20 mg ανά ημέρα με λήψη από το στόμα) που λαμβάνεται για περίοδο τριών μηνών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών σας. Επιπλέον, μια έρευνα που διεξήχθη σε ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με πρώιμο στάδιο ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και στους οποίους δόθηκε συμπλήρωμα σαφράν, έδειξαν σημαντική βελτίωση στην λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και της όρασής τους γενικότερα.

Η λήψη συμπληρωμάτων σαφράν είναι ένας φυσικός τρόπος για να επιβραδύνετε και να αποκαταστήσετε τη βλάβη που προκαλείται στην όραση από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ο κρόκος έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει άμεσα τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση των λιπαρών οξέων της κυτταρικής μεμβράνης, η οποία ενισχύει τα κύτταρα της όρασης και τα κάνει πιο ανθεκτικά.
 http://www.ksipnistere.com