Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε όσους παίρνουν άμμο από την παραλία

Τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές της Σαρδηνίας
Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε όσους παίρνουν άμμο από την παραλία
Σειρά από μέτρα για όσους παίρνουν άμμο από την παραλία λαμβάνουν οι αρχές της Σαρδηνίας οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν πλέον πρόστιμα ύψους έως 3.000 ευρώ.
Ένας 40χρονος Ιταλός που ζει στη Μεγάλη Βρετανία ο οποίος υποχρεώθηκε να πληρώσει 1.000
ευρώ όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να έχει στην κατοχή του ένα μπουκάλι με άμμο από την παραλία Γκαλούρα, στα βόρεια της Σαρδηνίας.
Μάλιστα ομάδες περιφρούρησης οι οποίες περιπολούν στις παραλίες εντοπίζουν τους τουρίστες που δεν μπορούν να αντισταθούν.
Σύμφωνα με τον Guardian η κλοπή άμμου είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη Σαρδηνία. Μόνο το καλοκαίρι του 2017 οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν έναν τόνο άμμου που βρέθηκε σε αποσκευές τουριστών στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι παρά το γεγονός ότι σε όλες τις παραλίες υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την αμμοληψία.
Όπως επισημαίνουν οι αρχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το περιβάλλον της Σαρδηνίας αν το φαινόμενο συνεχιστεί.
Στη σκιά της αυστηροποίησης των μέτρων η Γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ενημέρωσε, ήδη, τους Γερμανούς τουρίστες για την εξέλιξη αυτή.
Η άμμος συνήθως τοποθετείται σε πλαστικά μπουκάλια ή σακούλες και φέρει την ονομασία της παραλίας από την οποία ελήφθη. Οι αρχές λένε ότι παρόλο που η πρακτική είναι φαινομενικά αβλαβής, δεν είναι μόνο αδίκημα αλλά επιζήμια για το περιβάλλον του νησιού.newsbeast.gr