Κυριακή, Αυγούστου 5

Οι 9 κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν «κλείσετε» το σπίτι για διακοπές

Ο Αύγουστος ήρθε και οι πολυπόθητες διακοπές πλησιάζουν για τις περισσότερες οικογένειες... Aυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με δύναμη και υπομονή και να αρχίσετε την προετοιμασία του ταξιδιού από νωρίς....
(Και δεν εννοούμε μόνο να φτιάξετε βαλίτσες, αλλά και να προνοήσετε για όσα πρέπει να γίνουν πριν «κλείσετε» το σπίτι για
διακοπές.) Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να γυρίσει από τις διακοπές του και να αντιμετωπίσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Φτιάξτε λοιπόν, τη λίστα σας και ξεκινήστε να βάζετε τικ στα παρακάτω!



Kαθαρίστε το ψυγείο



Δείτε ποια τρόφιμα είναι επίφοβο να χαλάσουν κατά τη διάρκεια της απουσίας σας και κάντε ένα γενικό ξεκαθάρισμα, για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε άσχημες μυρωδιές αργότερα.
Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές


Δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε συνδεδεμένες τις ηλεκτρονικές συσκευές, εφόσον δεν είναι κανένας στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ήσυχοι ότι δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο φωτιάς ή βλάβες που οφείλονται σε βραχυκύκλωμα.
Προνοήστε για βροχές

Ειδικά φέτος είναι δύσκολο να έχεις εμπιστοσύνη στον καιρό. Τη μια μέρα μπορεί να είναι χαρά θεού και την άλλη οργή θεού. Φροντίστε να μαζέψετε λοιπόν απ’ τα μπαλκόνια οτιδήποτε κινδυνεύει να χαλάσει από τη βροχή.
Βάλτε πλυντήριο



Ναι το ξέρουμε ότι δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, ειδικά πριν την καλοκαιρινή σας απόδραση, όμως, φροντίστε να μην υπάρχουν άπλυτα ρούχα γιατί θα γυρίσετε με άπλυτα και θα έχετε να κάνετε διπλή δουλειά.
Καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας



Πριν φύγετε, καθαρίστε πολύ καλά τους πάγκους και τις επιφάνειες της κουζίνας, έτσι ώστε να αποτρέψετε απρόσκλητους επισκέπτες: τα έντομα.
Πετάξτε τα σκουπίδια



Το τελευταίο που θα θέλατε να σας περιμένει όταν γυρίσετε απ’ το ταξίδι σας είναι η άσχημη μυρωδιά από σκουπίδια μαζί με έντομα που έχουν μαζευτεί.
Καθάρισμα

Καθαρίστε πολύ καλά και βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στην επιφάνεια της τουαλέτας και του νεροχύτη για να αποφύγετε την μυρωδιά του στάσιμου νερού.
Γενικός έλεγχος



Κάντε έναν γενικό έλεγχο πριν φύγετε μεριμνώντας για βρύσες που στάζουν, ανοιχτούς διακόπτες ή (το χειρότερο) αναμμένο θερμοσίφωνα.
Προστασία από διαρρήκτες
Κρύψτε αντικείμενα αξίας σε μέρη του σπιτιού, έτσι ώστε να μην είναι σε κοινή θέα σε περίπτωση διάρρηξης. Μια έξυπνη λύση είναι να αγοράσετε κουτιά που μοιάζουν με βιβλία και να τα τοποθετήστε στην βιβλιοθήκη σας

Ενημερώστε έναν γείτονα για την απουσία σας και αφήστε ένα φως ανοιχτό.
Καλές διακοπές!