Δευτέρα, Αυγούστου 20

Η άχρηστη και εσκεμένη χρεωκοπία της Ελλάδος που κατάστρεψε γενιές

Το κράτος το 1938 ανέλαβε τις εγγυήσεις πρός την πυρκάλ ,όταν η Εθνική τράπεζα μετά τον θάνατο του Δροσόπουλου απέσυρε την εγγύηση στην Πυρκάλ . Διότι η Πυρκάλ έφερνε σκληρό συνάλλαγμα και χρυσό στην τράπεζα της Ελλάδος απ την εξαγωγή πολεμικού υλικού στην Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.
Το Ελληνικό κράτος δεν έκανε το ίδιο στο τέλος του 2009 αρχή 2010 , για να εγγυηθεί την βιοσιμώτητα εκείνων που μπορούσαν να κινητοποιήσουν τον λαό περί της ήδη επερχόμενης και ολοκληρωτικά στημένης χρεωκοπίας της χώρας. Και τότε Μέρκελ και Σαρκοζί παρακαλούσαν να μην ανοίξουν το θέμα της κινητοποίησης των πολιτών στην Ευρώπη. Την Ελλάδα την χρεωκοπήσανε αλλά και η Ελλαδα χρεωκόπησε για όχι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις.Την αρχή του 2009 ως τον Απρίλη της δώσανε όλο το έλλειμα του 2009 λόγω της αλληλεγγύης Μπαρόζο Λαικών κομμάτων στην Ευρώπη. Και μετά έκλεισε η βουλή για να μην ξανανοίξει ώς τις εκλογές. Μετά χρεωκόπησε η χώρα γιατί δεν εγγυήθηκε το κράτος την κινητοποίηση των πολιτών. Δηλάδή η χώρα εδέχετο επίθεση οικονομική και οι πολιτικοί και το κράτος σφύριξα παθητικότητα. Το 1,1 δις εγγυήσεις το 1938 ήταν το 4- 5% των συνολικών δαπανών του κράτους. Τα 100 εκ ευρώ το 2009 ήταν 0,01% των δαπανών του κράτους. Προτίμησε το Ελληνικό πολιτικό σύστημα την παράδοση της χώρας στην χρεωκοπία, από την αντίσταση στην επίθεση για την χρεωκοπία.
Απο το 1936 και ώς το 1940 το κράτος και η πολιτική του διαχείρηση είχαν αποφασίσει την αντίσταση στην επίθεση που εσχεδιάζετο έναντι της χώρας. Από το 2007 και μετά το κράτος είχε και έχει σφυρίξει υποταγή.