Κυριακή, Αυγούστου 19

Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΖΑΖΜΑΝ ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΑΜΠΑΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΖΑΖΜΑΝ ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΑΜΠΑΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Απόβραδο και η υπαίθρια “σκηνή” στο Λόφο του Στράνη πλημμύρισε από κόσμο που θέλησε να απολαυσει το μοναδικό και ξεχωριστό το “ταξίδι” που πρόσφερε απλόχερα ο σπουδαίος μουσικός, κοντραμπασίστας και συνθέτης, Πέτρος Κλαμπάνης.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι επέστρεψε στην γενέτειρα του, ως άλλος ταξιδιώτης φέρνοντας ως souvenir κάτι που του θυμίζει πως πέρασε κάποτε από έναν τόπο και άφησε τα ίχνη του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Επέλεξε να μην φέρει μια φωτογραφία ή selfie ή καρτ ποστάλ αλλά την παρουσίαση του νέου του project με τίτλο “Rooftop stories”.
Με πηγή έμπνευσης τις αναμνήσεις του ανάλογα με τη μελωδία που ψιθυρίζει κάθε πόλη, και που για να την αφουγκραστεί κανείς πρέπει να ανέβει κάπου ψηλά, όπου ο θόρυβος θυμίζει τραγούδι, κατέγραψε τις δικές του “Rooftop Stories”, τις οποίες μοιράστηκε με το κοινό του στο νησί. Με κυρίαρχο το κοντραμπάσο του συνέθεσε ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια μέσα από τη μοναδική ματιά του. Ο Πέτρος Κλαμπάνης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, στην αρχή της συναυλίας του έστειλε και το δικό του μήνυμα για τα θύματα και τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, στους οποίους την μουσική του παρουσίαση και ευχήθηκε ότι καλύτερο προς τις οικογένειες.
“Το project αυτό συνδυάζει δύο μεγάλες μου αγάπες, τη μουσική και το κοντραμπάσο. Ανεβαίνω, λοιπόν, σε ταράτσες σε διάφορες πόλεις του κόσμου που έχουν για μένα κάποια σημασία και κάποια αξία και εκεί επιλέγω ένα τραγούδι το οποίο θα παρουσιάζω μόνο με συνοδεία του μπάσου και με τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιώ. Επιστρέφοντας τη μουσική μου στον κόσμο, θεωρώ ότι είναι ένας ωραίος κύκλος αφού κάθε καλοκαίρι επιλέγω να βρίσκομαι στην Ελλάδα, επειδή είναι φανταστικός τόπος. Αυτό μέσα μου λειτουργεί με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Νιώθω ότι κάτι μαθαίνω, ότι φορτίζομαι από τα ταξίδια, ότι γνωρίζω νοοτροπίες και συνήθειες που τυχαίνει να συναντήσω και τώρα το μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου και αυτό μου δίνει ενέργεια να συνεχίσω” μας είχε δηλώσει. Η επιλογή του τόπου που είναι ένα πολύ ιδιαίτερος και μαγικός τόπος, έγινε από τον ίδιο διότι έχει πολλές αναμνήσεις από αυτό τον τόπο μεγαλώνοντας εδώ και είναι χαρά του να επιστρέφει και να κάνει άλλη μια συναυλία ένα τρόπο επικοινωνίας όπου μοιράζεσαι ανείπωτα πράγματα με τους συνανθρώπους σου. Μια αυτοβελτίωση και πρόσκληση στους άλλους με ένα μαγικό τρόπο να τον γνωρίσουν καλύτερα. Είναι μια ανώτερη μορφή επικοινωνίας.
Φωτογραφίες:

zougla.gr/blog