Τρίτη, Αυγούστου 14

Όσο και να ουρλιάζουν τα σκυλιά σου, Αλέξη, το καραβάνι δεν «ξεκολλάει» από την άμμο...

Όσο και να ουρλιάζουν τα σκυλιά σου, Αλέξη, το καραβάνι δεν «ξεκολλάει» από την άμμο...

Όταν δεν σου «βγαίνει» ο αντιπερισπασμός με τη μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές...

Όταν δεν «τσιμπάει» η κοινή γνώμη με την παραίτηση Τόσκα, που γίνεται αποδεκτή τη δεύτερη φορά και με 11 μέρες καθυστέρηση...Τότε ρίχνεις στη μάχη τον πιο πιστό σου σύντροφο: τον Πολάκη. Αυτός θα αναλάβει να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά, αυτός θα βγει μπροστά, για να πάρει το «ανάθεμα» πάνω του. Αυτός θα σηκώσει τον κουρνιαχτό, για να «κρυφτείς» από πίσω εσύ και η πολιτική σου ευθύνη.


Πώς θα το κάνει; Όπως πάντα... Εν προκειμένω, θα πει ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι «θολώνει» την εικόνα της αποτελεσματικής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Στη συνέχεια το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, δηλαδή, θα τα κάνει... χειρότερα, αντικαθιστώντας το «θολώνει» με το «μαυρίζει» -αλήθεια, την ώρα που μιλάμε για ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί, ποιος τιτάνας της επικοινωνιολογίας, ποιος ογκόλιθος της παγκόσμιας διανόησης, ποιος Γκαίμπελς της κακιάς ώρας το σκέφτηκε αυτό;

Αμέσως μετά, ο Πολάκης θα γράψει στο Facebook, όχι για να ανασκευάσει, αλλά για να επιτεθεί με ακόμα πιο χυδαίο τρόπο σε όσους δήθεν διαστρεβλώνουν τα λόγια του και πολεμάνε λυσσαλέα να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Θα μιλήσει για τον εαυτό του και για τον πρωθυπουργό, που δίνουν μάχη ενάντια στο κατεστημένο, στους μιντιάρχες και τους μεγαλοεκδότες. Θα σπείρει, δηλαδή, για μια ακόμα φορά, τον σπόρο του ταξικού μίσους κι έπειτα θα αφήσει το πράγμα να εξελιχθεί. Τα έμμισθα τρολ θα ξεχυθούν στα social media και θα επιτεθούν κατά πάντων. Για τους θανάτους 89 ανθρώπων στο Μάτι, εν προκειμένω, θα υποστηρίξουν με μανία ότι φταίνε τα αυθαίρετα, οι οικοπεδούχοι, οι ίδιοι οι άνθρωποι που πανικοβλήθηκαν την ώρα του πύρινου ολέθρου, αλλά ποτέ οι παραλείψεις και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού.


Αυτό θα πει αντιπερισπασμός αλά Τσίπρα. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ρίχνεις το πιο πιστό «σκυλί» σου στη μάχη. Όσο πολύτιμο κι αν είναι, εξάλλου, άλλο τόσο είναι και αναλώσιμο. Κι αν τα πράγματα φύγουν από τον έλεγχό σου, μπορείς, αν χρειαστεί, να το θυσιάσεις. Το έχεις δηλώσει, εξάλλου, σε ανύποπτο χρόνο: «τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχώρα».

Ενίοτε, τα σκυλιά που ουρλιάζουν είναι τα δικά σου, Αλέξη. Και το καραβάνι «κόλλησε» στην άμμο.
ΥΓ: Αλήθεια, μιας και το ‘φερε ο λόγος, ποια είναι τα δύο στελέχη της κυβέρνησης, που έχουν, σε διαφορετικό χρόνο, επικαλεστεί την ανωτέρω παροιμία με τα σκυλιά και το καραβάνι; Όποιος το βρει, θα έχει βρει και τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...



Βασ. Αναστασόπουλος-