Παρασκευή, Αυγούστου 10

Το λάδι καρύδας είναι το πιο επικίνδυνο λάδι

 Το λάδι καρύδας είναι το πιο επικίνδυνο λάδι
Τώρα με το Survivor, εκτός από τα τρομερά νούμερα τηλεθέασης, έχει σημειωθεί και άλλο ένα ρεκόρ στην ελληνική αγορά. Υπήρξε ένα τρίμηνο που η πώληση καρύδας ανέβηκε κατά 900%.

Από κει που οι μανάβηδες και οι λαχαναγορές είχαν στο στοκ τόνους καρύδας, ξαφνικά ξεπουλάνε. Άλλοι τις αγοράζουν για διακοσμητικές, άλλοι για να τις φάνε και άλλοι για να χρησιμοποιήσουν το λάδι τους. Σε αυτούς τους τελευταίους απευθύνεται μια έρευνα που δημοσίευσε
το American Heart Association σε συνεργασία με το Dietary Fats and Cardiovascular Disease.

Σύμφωνα με το report, ύστερα από 7 δοκιμές στο λάδι καρύδας και τις επιδράσεις του σε σχέση με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λάδια, βρήκαν ότι το λάδι καρύδας ανεβάζει περισσότερο απ’ όλα το ποσοστό της χοληστερόλης LDL (Λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας).

Μάλιστα, στις 6 από τις 7 δοκιμές τα επίπεδα ανέβηκαν σε ανησυχητικό βαθμό. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί διαθέτει ποσοστό 82% σε κορεσμένο λίπος. Ένας αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ το λάδι βουτύρου ή το λίπος του μοσχαριού. Η αύξηση της συγκεκριμένης χοληστερόλης είναι μια από τις βασικές αιτίες για τα μεγάλα ποσοστά καρδιαγγειακών προβλημάτων που εμφανίζουν οι Αμερικάνοι.

Φυσικά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα πρέπει να συνδυαστούν και με τον γενικότερο τρόπο ζωής των Αμερικάνων, αφού είναι λογικό στην δική τους διατροφή το λάδι καρύδας να κάνει μεγαλύτερο κακό, απ’ ότι σε μια άλλη διατροφή.

Πηγή: Menshealth.com
govastileto.gr...