Κυριακή, Αυγούστου 19

«Οικονομικές ανάσες » για την κοινωνία δηλαδή για τους λαθρομετανάστες θα εξαγγείλει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ



«Οικονομικές ανάσες» για την κοινωνία θα εξαγγείλει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Ο Τσιπροψευταράς θα ανακοινώσει επί της ουσίας το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Προτεραιότητα για τον επόμενο χρόνο είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ και η ανακούφιση των πολιτών,
είπε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», τονίζοντας παράλληλα ότι στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, «θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα».
Ο Γ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, βιώσιμο χρέος, και «πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».
Όπως είπε, προτεραιότητα είναι «η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ, να δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία, μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».
«Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα», όπως σημείωσε.
Όσον αφορά στο ζήτημα της περικοπής συντάξεων, είπε ότι «αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».
Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά - όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019 - κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο, χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.
news.gr