Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 5

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟ 1990! ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΜΠΛΟΚ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΣΑΙ…

Tsipras
Της Δέσποινας Κατακουζηνού
Ο Αλέξης Τσίπρας στρατεύτηκε νωρίς στην Αριστερά, αρχικά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και ήδη στα 15 του ήταν ήδη ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος των μαθητικών καταλήψεων ενάντια στις προτάσεις του τότε υπουργού Παιδείας Κοντογιαννόπουλου.


Ως φοιτητής, με την χαρακτηριστική του κοτσίδα ,είχε ενεργό δράση στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις της δεκαετίας του 1990.
Όσοι τον θυμούνται από εκείνη την περίοδο, αναφέρονται σε ένα νεαρό πολιτικό στέλεχος με ιδιαίτερα ριζοσπαστικές απόψεις. Άλλωστε, είναι η εποχή που οξυνόταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και την «ανανεωτική» και το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας αναφέρονταν στην ανατροπή του καπιταλισμού σε ρήξη με τον πιο μεταρρυθμιστικό λόγο που παραδοσιακά χαρακτήριζε αυτό τον χώρο.
Παλιοί καθηγητές του έχουν πει πως στο σχολείο ήταν ήσυχος. Καθόταν στο τελευταίο θρανίο και δεν μιλούσε παρά μόνο όταν τον ρωτούσαν γιατί δεν ήθελε να κάνει επίδειξη γνώσεων.
Τότε, στα σχολικά του χρόνια στους Αμπελόκηπους ήταν ερωτευμένος με την ΚΝΕ και τη μετέπειτα σύντροφο της ζωής του, Μπέτυ (τα δύο ενίοτε συνδυάζονταν, αφού μοιράζονταν τις ίδιες απόψεις) κι είχε ένα μικρό κόμπλεξ με τη μύτη του.
Παλιοί συμμαθήτες σου όμως Αλέξη ξέρεις τι λένε; 
Το ρουσφετομπλοκ με τους καταληψίες του σχολείου και ο «δίκαιος» Αλέξης 
Να σου πούμε εμείς. Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» παλιός του συμμαθητής ο οποίος δεν ήθελε να παίρνει μέρος στις καταλήψεις του κομμουνιστή Αλέξη τότε, δήλωσε ότι ο νυν πρωθυπουργός φρόντισε να βολέψει όλους τους δικούς του από το σχολείο που λάμβαναν μέρος σε αυτές και μάλιστα κρατούσε και αρχείο με τα ονόματα. Ποιοι τον ακολουθούσαν και ποιοι έφερναν αντιρρήσεις. Αυτοί που έφερναν αντιρρήσεις δεν έτυχαν της εύνοιας Τσίπρα, όταν ο τελευταίος έπιασε την καλή. Ούτε τον πυρετό του δεν έδωσε.  «Γιατί ρε γαμώτο να μην πηγαίνω τότε στις καταλήψεις; Αν το ήξερα θα είχα πάει, θα είχα τώρα βολευτεί» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ αστείου και σοβαρού ένας παλιός του συμμαθητής.
O μεγαλύτερος κωλοτούμπας της μεταπολίτευσης ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.
Κι όμως, η κυβέρνηση αντέχει κι όχι μόνο. Πολλοί δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά αρκετά πάνω από 20% αν πάμε άμεσα σε εκλογές. Κάποιοι δε εκτιμούν ότι μπορεί να βγει και πρώτο κόμμα. Στην κοινωνία, εκτός του ωχαδερφισμού επικρατεί κι ένα αίσθημα «αφού μας δίνει επιδόματα γιατί να μην τον ψηφίσουμε. Τι έκαναν οι άλλοι 40 χρόνια;».
«Είμαι περήφανος για τη δική μου πορεία. Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις, τις εκλάμψεις του μαθητικού κινήματος διότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Αυτοί οι κοινωνικοί αγώνες είναι αγώνες που πήγαν την κοινωνία μπροστά» είχε πει σε μια δευτερολογία του απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη ο Αλέξης.
Για τα ρουσφέτια στους φίλους σου τους καταληψίες είσαι περήφανος Αλέξη;
.makeleio.gr/