Σάββατο, Σεπτεμβρίου 8

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά ! Κυριακή 9 Σεπτέμβρη Τσιμισκή με Αριστοτέλους Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00πμ

Να διώξουμε την μνημονιακή λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

και όλους τους επίδοξους συνεχιστές της ίδιας πολιτικής!

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά !

Κανένας για δουλειά την Κυριακή!

Να διώξουμε την μνημονιακή λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ
και όλους τους επίδοξους συνεχιστές της ίδιας πολιτικής!
Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά !
Όλοι στην διαδήλωση της Δ.Ε.Θ.: Σάββατο 8/9 18:00 Εγνατία με Αγ. Σοφίας
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη Τσιμισκή με Αριστοτέλους
Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00πμ
Διαδήλωση 12:30μμ
Συνάδελφοι/ισσες:
Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή/Αργία ήταν ένα από τα πρώτα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα. Το 2012 ψηφίστηκαν οι 7 εργάσιμες Κυριακές ενώ το 2017
η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τις 32! Δηλαδή άνοιξε ο δρόμος για την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας (απαγορεύεται με νόμο), χωρίς ρεπό (για εργασία λιγότερες από 5 ώρες) στον μαζικότερο κλάδο εργαζομένων. Έτσι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου και όχι μόνο δεχτήκαμε μια μεγάλη επίθεση, στο ωράριο και τον εργάσιμο χρόνο, αφού προηγουμένως είχαμε καταδικαστεί στην αθλιότητα του 586,08 μεικτά λόγω ουσιαστικής κατάργησης των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
Η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάς κοροϊδεύουν λέγοντας ότι θα επαναφέρουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα αυξήσουν τον Βασικό Μισθό. Το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται τους εργοδότες, να περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, να επιτρέπουν τις Λευκές Νύχτες, το άνοιγμα στις 2 Γενάρη κ.λπ. Τους εργοδότες που τσαλαπατάν την αξιοπρέπειά μας μετατρέποντας μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους, μερικής απασχόλησης και σπαστού ωραρίου. Αυτούς που μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα, εντατικοποιώντας όλο και περισσότερο την εργασία μας (Black Friday, από ταμείο μέχρι αποθήκη σε μία βάρδια, κλπ). Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν ουσιαστικά να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο εργαζομένων που θα δουλεύουν ασταμάτητα, σε όλα τα πόστα και για όσες ώρες αυτοί θέλουν χωρίς δικαιώματα. Με τα ψέματά τους περί μείωσης της ανεργίας, θέλουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πανελλαδικά, για όλες τις Κυριακές του χρόνου. Θέλουν την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας σε όλους τους κλάδους εργαζομένων.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων όπου στα χέρια του ΠΑΜΕ έχει καταντήσει ένα ανίσχυρο Σωματείο αντί για ένα εργαλείο πάλης και αγώνα προς το συμφέρον των εργαζομένων. Εδώ και 6 χρόνια δεν έχει κηρύξει καμία κλαδική απεργία. Εμφανίζεται κάνοντας κομματικές παρελάσεις του ΚΚΕ και όχι αποκλεισμούς, μαζί με τα μικρά αφεντικά του εμπορίου (ΠΑΣΕΒΕ) που μας ξεζουμίζουν, εφαρμόζοντας πρώτοι την «κοινωνική συμμαχία» των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους. Αδυνατούν να οργανώσουν έναν νικηφόρο αγώνα, όπως έδειξε η κατάληξη των αγώνων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη» και «Μαρινόπουλος». Πρόσφατα δεν δίστασαν να κατηγορήσουν συναδέλφους και αλληλέγγυους για στημένες Κυριακάτικες κινητοποιήσεις. Στρέφεται ευθέως ενάντια στον αγώνα, στις απεργίες, στον Συντονισμό δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, σε κάθε αντίσταση συναδέλφων στα καταστήματα, ενώ οι ίδιοι είναι απόντες, χωρίς καμία οργάνωση, συμμετοχή και στήριξη, μέσα ή έξω από τα καταστήματα. Με αυτή την στάση τους δίνουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση και στις εργοδοσίες να χτυπήσουν τους Κυριακάτικους αποκλεισμούς καταστημάτων, τον αγώνα, με ΜΑΤ και μηνύσεις! Από την άλλη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) «ξύπνησε» την τελευταία στιγμή και προκήρυξε και για τις 32 Κυριακές απεργία, αδιαφορώντας όμως πλήρως για την οργάνωση τους.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα καταστήματα
Ακόμη όμως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει εφαρμοστεί συνολικά από τους εργοδότες. Φέτος μάλιστα ήταν ακόμα λιγότερα αφού ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού κι αυτό για τους εξής λόγους: τις αντιδράσεις των εργαζομένων από μέσα και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από έξω. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυτούμε και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που προσπαθούν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ανοίγουν εναλλάξ τα καταστήματα, βάζουν τους μισούς να δουλεύουν 5ωρο χωρίς ρεπό και τους υπόλοιπους 8ωρο με ρεπό, ζητάνε να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν ή μεταφέρουν εργαζόμενους από άλλες περιοχές, στοχοποιώντας τους υπόλοιπους που θα αρνηθούν.
Οι 2 Κυριακές της ΔΕΘ είναι μία κρίσιμη μάχη. Η κυβέρνηση μαζί με τους εργοδότες, τα ΜΑΤ και όσους έρθουν για την ΔΕΘ, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συνεχόμενα μέχρι το τέλος Οκτώβρη. Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι. Εμείς είμαστε αυτοί που επιβάλλαμε την προκήρυξη των απεργιών, που μπορούμε να τις οργανώσουμε και να τις υπερασπίσουμε, για να ακυρώσουμε την Κυριακάτικη εργασία. Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων μας, όπως έγινε όλων τον προηγούμενο καιρό, με την απεργία στα Notos, τις καταγγελίες για εργασία στις 2 Γενάρη, την άρνηση να εργαστούμε Κυριακή σε Inditex, HnM, Public, M&S, την διεκδίκηση δεδουλευμένων στα Vicko, την άρνηση αλλαγής της ατομικής σύμβασης εργασίας στα HnM.
Αγώνες με σχέδιο, ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς
  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς, κατάστημα, τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βαδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΜΕ.
Αγώνες με πρόγραμμα – πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!
Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή όλου του Χρέους - Έξοδο της χώρας από Ευρώ και Ε.Ε.
  • 751 βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών, και των Δώρων.
  • Πραγματική Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφεί Κλαδική Σ.Σ.Ε στο Εμπόριο, υποχρεωτική για όλους.
  • Πλήρη ασφάλιση για όλους.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας.
  • Μαχητική υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειάς μας.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο  ΕΜΠΟΡΙΟ
Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας
τηλ: 2310265730, blog: antepithesitonergazomenon.blogspot.gr