Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23

Θ. Τουσουνίδης: Η στάση του Κοτζιά μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα (aud)

«Ο τρόπος που χειρίζεται τα πράγματα ο κ. Κοτζιάς μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θόδωρος Τουσουνίδης μιλώντας στο CNN Greece υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.


Ο κ. Τουσουνίδης επαναλαμβάνει τη θέση ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να φτάσει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή καθώς θα αποσύρουν, νωρίτερα, την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση έτσι ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.


Ο κ. Τουσουνίδης επαναλαμβάνει τη θέση ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να φτάσει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή καθώς θα αποσύρουν, νωρίτερα, την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση έτσι ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν διανύουμε την τελευταία περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημειώνει: «Δεν υπάρχει κόντρα με την κυβέρνηση. Συμμετέχουμε ενεργά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μεγάλη προσπάθεια που δίνει τα πρώτα και σημαντικά αποτελέσματα και για αυτό επιταχύνουμε περισσότερο τους ρυθμούς και το παραγόμενο κυβερνητικό έργο. Είναι μία επισήμανση και ένα καμπανάκι προς τον κ. Κοτζιά ο οποίος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να λειτουργεί πιο λογικά και με περισσότερο σεβασμό. Ο τρόπος που χειρίζεται τα πράγματα ο κ. Κοτζιάς μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αναζητούμε και τους λόγους και τα αίτια αλλά και το τι προσπαθεί να εξυπηρετήσει η συμπεριφορά του».
Ερωτώμενος για το αν οι ΑΝΕΛ χρεώνουν στον υπουργό Εξωτερικών σκοπιμότητες που αποσκοπούν στη διάλυση της συγκυβέρνησης, ο κ. Τουσουνίδης υπογραμμίζει: «Επαναλαμβάνω ότι αναζητούμε τα αίτια.  Αν μπορέσουμε να τα εντοπίσουμε τότε δημοσίως και με το ίδιο θάρρος θα τοποθετηθούμε».

Θα αποσύρουμε τη στήριξή μας πριν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι, παρά τη θέση των ΑΝΕΛ, η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Τουσουνίδης σημειώνει: «Αυτό που μπορώ να σας επισημάνω είναι το εξής: Αποτελεί δέσμευση και υπογραφή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να έρθει μια συμφωνία στη Βουλή που περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία». Θα αποσύρουμε νωρίτερα την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση ούτως ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα νωρίτερα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μέσα από εθνικές εκλογές και ακόμα καλύτερα αν δεχθούν και τα άλλα κόμματα να πάμε σε δημοψήφισμα. Κι ας αντέξουν να ακούσουν την απόφαση του ελληνικού λαού
Ακούστε όλο το ηχητικό της συνέντευξης



  CNN Greece