Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18

Μετέφεραν βαρέλια με χλώριο στο Ιντλίμπ για να στήσουν «χημική» επίθεση

Μετέφεραν βαρέλια με χλώριο στο Ιντλίμπ για να στήσουν «χημική» επίθεσηΜετέφεραν βαρέλια με χλώριο στο Ιντλίμπ για να στήσουν «χημική» επίθεση
ΠΗΓΗ
Μαχητές μετέφεραν αρκετά βαρέλια με χλώριο στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία για να στήσουν προβοκάτσια με χημικά όπλα, ανέφερε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία.
Μαχητές της τζιχαντιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης, Ταχρίρ αλ Σαμ, παρέδωσαν δοχεία με
χλώριο στη Μπασανκούλ που βρίσκεται στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον Γιούρι Γεφτουσένκο, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Μαχητές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ παρέδωσαν αρκετά δοχεία με χλώριο σε συνοικία της Μπασανκούλ στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε ο Γεφτουσένκο.
Το Κέντρο Συμφιλίωσης καλεί τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης να απέχουν από προβοκάτσιες, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολιτική διαδικασία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι οι τρομοκράτες που ελέγχουν το Ιντλίμπ πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμενων της συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια εξοπλισμού που λάμβαναν εκτός της Συρίας. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ντόπιους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Επιπλέον, ο Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία παρέχει δεδομένα σε καθημερινή βάση για τις προετοιμασίες των τρομοκρατών με στόχο να στήσουν «χημική» επίθεση στο Ιντλίμπ.
«Παρέχουμε σε καθημερινή βάση τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μία άλλη προβοκάτσια, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί από τα επονομαζόμενα Λευκά Κράνη, ετοιμάζεται», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.grothia.gr