Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20

ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ;; ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

Εικόνες-σοκ για τον Ελληνισμό: Παίρνει μορφή το ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό – Αδιάκοπο σφυροκόπημα κατά της
εθνικής μας οντότητας

Αδιάκοπο σφυροκόπημα κατά της εθνικής μας οντότητας από την κυβέρνηση! ;Oσοι έχουν εκφράσει τους ενδοιασμούς τους για τη δημιουργία του τεμένους στον Βοτανικό έχουν σφυροκοπηθεί άγρια ως οπισθοδρομικοί, φοβικοί και εν τέλει ρατσιστές.Με λίγα λόγια η χώρα ισλαμοποιείται, καθώς το τζαμί θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους λαθρομετανάστες που θέλουν να έρθουν στην
χώρα μας, καθώς πλέον θα μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους ”πιστεύω” στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου αποτελούσε το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην κατασκευή τζαμιών στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν θέλει να αποδομήσει πλήρως τον ελληνισμό, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πολυπολιτισμικό κατασκεύασμα από όλες τις φυλές του κόσμο.

Η κυβέρνηση δίνει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδας μέσω της δημιουργίας τζαμιών, καθώς η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι κυβερνώντες αγνοούν τα παιχνίδια που παίζει η Τουρκία στη Θράκη και στο Αιγαίο και λειτουργούν υποτακτικά απέναντι στη γείτονα χώρα, καθώς πάγιο αίτημα της Τουρκίας, αλλά και της Σ. Αραβίας και του Κατάρ ήταν η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν και κάποια εύλογα ερωτήματα. Για παράδειγμα θα προσεύχονται στον ίδιο χώρο σουνίτες και σιίτες; Οι διαφορές τους ως προς το δόγμα είναι τεράστιες και όπως βλέπουμε στην Μ. Ανατολή οδηγούνται πολλές φορές και σε πολεμικές συγκρούσεις.


Πως θα ορίζουν τον χρόνο προσευχής τους και πως θα μοιράζονται το τζαμί στη διάρκεια της μέρας ;

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ

Στην τελική του φάση μπαίνει σταδιακά η κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, για την δημιουργία του οποίου για αρκετά χρόνια υπήρχαν τεράστια εμπόδια.

Το iefimerida μπήκε μέσα στον χώρο στον Βοτανικό και κατέγραψε εικόνες από το κτίριο του ισλαμικού τεμένους αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο που ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί.


Παρ’ ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το τζαμί θα έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από πέρυσι, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Το κυρίως κτίριο έχει χτιστεί, ωστόσο απομένει να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εσωτερική διακόσμηση αλλά και για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που εκτείνεται σε 17 στρέμματα.

Σημειώνεται πως οι εικόνες που βλέπετε αποτυπώνουν την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τέμενος και δεν είναι η τελική του διαμόρφωση.

Δείτε εικόνες





Το ισλαμικό τέμενος δίπλα σε χριστιανική εκκλησία




Το ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό θα λειτουργεί πολύ κοντά σε μια χριστιανική εκκλησία. Πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου, το οποίο βρίσκεται εντός της ναυτικής βάσης. Μπαίνοντας κάποιος στον χώρο για να πάει στο τέμενος θα βλέπει μπροστά του την χριστιανική εκκλησία.

Σχεδόν όλα τα κτίρια που έπρεπε να κατεδαφιστούν γύρω από το τέμενος έχουν πλέον κατεδαφιστεί. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η εργολαβία για την διαμόρφωση των υπολοίπων χώρων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 με 7 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μπροστά από το τέμενος θα υπάρχει μια πλατεία, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται οι πιστοί, ενώ ο χώρος θα είναι ανοικτός για όλους τους πολίτες, καθώς θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, μια παιδική χαρά και ένα σιντριβάνι, ενώ θα ανοίξουν και δυο δρόμοι. «Είναι σημαντικό για εμάς. Είναι ένα συμβολικό έργο της Πολιτείας που δείχνει τον σεβασμό της απέναντι στους μουσουλμάνους, γιατί έγινε με κρατική επιχορήγηση», δηλώνει ο κ. Ασήρ Χαϊντέρ.

Τι είχε πει ο Ερντογάν για το τέμενος στην Αθήνα

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017, είχε αναφερθεί στην κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην πρωτεύουσα. Μάλιστα φέρεται να είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως δεν θα έχει μιναρέ.

«Όλο συζητάνε και εξέλιξη καμιά. Για παράδειγμα, δήθεν κάνανε κάτι, αλλά για τζαμί δεν μοιάζει. Ούτε μιναρές δεν υπάρχει. Και εγώ τους είπα ‘ωραία, κάνατε κάτι και είπατε ότι μετά από δύο μήνες θα ανοίξει. Αλλά ούτε μιναρές δεν υπάρχει. Στη δική μας κουλτούρα τζαμί χωρίς μιναρέ δεν νοείται’. Όπως και για εκείνους ‘εκκλησία χωρίς καμπάνα, γίνεται;’, τους ρώτησα. ‘Όχι, χρειάζεται και καμπάνα’ μου είπαν. Επομένως και ο μιναρές για εμάς είναι το ίδιο σημαντικός. Όλα αυτά πρέπει να τα διευθετήσουμε, το να τα φοβόμαστε δεν έχει νόημα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα μέσα στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Και μία τελευταία επισήμανση

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης δημιουργήθηκαν περίξ των τζαμιών μουσουλμανικοί θύλακες, όπου επικρατούσαν διαφορετικά ήθη και έθιμα, με ανάλογες κοινωνικές, οικονομικές, θρησκευτικές και εκπαιδευτικές προεκτάσεις, εν συνεχεία γεννήθηκαν κρούσματα τρομοκρατίας και βίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών να απομακρυνθούν από τον τόπο γέννησής τους.

Θέλουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα; Έχουν μελετήσει οι Αρχές τις παράπλευρες απώλειες αυτού του εγχειρήματος; Έχουν σκεφτεί ότι η δημιουργία τζαμιών θα αποτελέσει έναν ακόμη πόλο έλξεως νέων μουσουλμάνων μεταναστών;
Labels