Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20

“Τσάμπα ρεύμα” από Elpedison & Mediamarkt – Μα καλά στη ΔΕΗ τι κάνουν;


Παρατηρούμε με έκπληξη τις προσφορές που κάνουν στους καταναλωτές οι εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Elpedison και πραγματικά μας έρχεται αυτομάτως στο μυαλό ένα μεγάλο γιατί!

Συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε στην πιο πρόσφατη προσφορά που έπεσε στα χέρια μας και αφορά σε συνέργεια των εταιριών Elpedison & Mediamarkt.


Βλέποντας το διαφημιστικό, θα έλεγε κάποιος χιουμοριστικά ότι “μόνο δε σε πληρώνουν για να γίνεις πελάτης τους“!

Και αναρωτιόμαστε η ΔΕΗ τι κάνει;

Πώς όλοι οι ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος – και εν προκειμένω η Elpedison – που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια, μπορούν και μεταπωλούν το ρεύμα τόσο πιο φθηνά από τη ΔΕΗ (από την οποία το αγοράζουν) και να κάνουν τόσες προσφορές στους εν δυνάμει πελάτες τους;

Σε ποιους πελάτες δηλαδή;
Σε αυτούς που κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν “φεσώσει” και τη ΔΕΗ, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Άρα, με βάση τη λογική μας προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα εξής:

1. Εταιρίες όπως η Elpedison έχουν πάρει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ δάνεια για να λειτουργήσουν, από τις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα δικά μας χρήματα.


2. Πωλούν πιο φθηνά το ρεύμα από τη ΔΕΗ, από την οποία εν πολλοίς το προμηθεύονται κιόλας… Υποθέτουμε σε τιμή ευκαιρίας!

3. Οι ίδιες οι εταιρίες που έχουν πάρει τα δάνεια και “χαρίζουν” το ρεύμα στους νέους πελάτες τους, γνωρίζουν προφανώς ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα τους “φεσώσει”, όπως έκαναν και με τη ΔΕΗ!

4. Το “φέσωμα” συνεπάγεται καλή χρηματοπιστωτική ροή κλπ κλπ…

5. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θα μας σώσει;

Γιατί εμάς μας θυμίζει μια μικρογραφία του φαύλου κύκλου που μας οδήγησε στο σήμερα!

Μήπως σκεφτόμαστε παράλογα ή σε λίγα χρόνια θα είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές με εταιρίες δήθεν κολοσσούς υπό πτώχευση κλπ κλπ… (Το σχόλιο δεν αναφέρεται στις εταιρίες Elpedison, Mediamarkt και ΔΕΗ).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ:
19021705_10213123388784300_1409502362_n 18985462_10213123388824301_940962916_n

http://24wro.com.gr