Σάββατο, Οκτωβρίου 13

Ήρθαν παράνομα στη χώρα μας ως πρόσφυγες γίνανε συμμορίες κλέβουν και σκοτώνουν Έλληνες, και ο Τσίπρας τους δίνει 400 ευρώ μισθό για το ξεκλήρισμα των Ελλήνων!

Εξάρθρωση «συμμορίας» που λήστευε δωμάτια ξενοδοχείων στη Ρόδο

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, εγκληματική ομάδα – συμμορία η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων στο νησί της Ρόδου και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της.
Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς ηλικίας 38 και 19 ετών,
καθώς και έναν 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιοποίησης στοιχείων που συλλέχθηκαν, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης (modusoperandi) που αφορούσε στην κινητικότητα των δραστών, την επιλογή του στόχου τους, τη διαμονή τους και το προφίλ (profiling) της εγκληματικής τους ομάδας.
Όπως εξακριβώθηκε από τη μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι προσποιούμενοι τους παραθεριστές ενοικίαζαν αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και ακολούθως μετέβαιναν σε ξενοδοχεία όπου εντόπιζαν δωμάτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού εισέρχονταν σε αυτά, αφαιρούσαν κουτιά ασφάλισης αντικειμένων (safe box), χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι δράστες προσήχθησαν χθες το απόγευμα από αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα που διέμεναν, κατά την οποία βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
4 πλαστά δελτία ταυτότητας
2 πλαστά διαβατήρια
49 δισκία ναρκωτικών σκευασμάτων
Πλήθος αντικειμένων που αποτελούν προϊόντα κλοπών
Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας διαπιστώθηκε ότι κατ το τελευταίο πεντάμηνο διέπραξαν συνολικά 24 κλοπές και διαρρήξεις από δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων στον Αρχάγγελο, την Ιαλυσό και την πόλη της Ρόδου.
Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρημάτων υπερβαίνει τις 25.300€
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.iapopsi.gr