Παρασκευή, Οκτωβρίου 19

ΡΟΥΚΕΤΑ: Ο ΟΟΣΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. «ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΝ…». ΚΑΓΚΕΛΟ ΟΛΟΙ! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΕΞΩ

OOSA
Tη στήριξη του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ζημιάς που επέφεραν οι πολιτικές λιτότητας, αλλά και την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Ελλάδα, Μάριο Λόπεζ- Ρολντάν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου, ο Μάριο Λόπεζ- Ρολντάν επισημαίνει πως η χώρα μας έχει μπει σε μια νέα εποχή, σημειώνοντας πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, διότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει τις δικές της πολιτικές.
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είπε πως φαίνονται αισιόδοξες, επισημαίνοντας πως «θα εξαρτηθούν επίσης από την πολιτική σταθερότητα και τη συνέχιση των πολιτικών».
Ολόκληρη η δήλωση του Μάριο Λόπεζ- Ρολντάν στον Δημήτρη Μάνωλη για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου για τον Διάλογο των Πολιτισμών, είναι η εξής:
«Πιστεύω ότι είμαστε σε μια νέα εποχή. Προφανώς υπάρχουν διαρθρωτικά ζητήματα και προβλήματα για την ελληνική οικονομία που δεν είναι εύκολο να επιλυθούν. Αλλά αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, επειδή για πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει τις δικές της πολιτικές. Τώρα που εξήλθε από το πρόγραμμα, έχει μια νέα εθνική στρατηγική ανάπτυξης. Είναι εστιασμένη στην αποκατάσταση της ζημιάς που επέφεραν οι πολιτικές λιτότητας. Η Ελλάδα έχει τη στήριξη του ΟΟΣΑ. Δουλεύουμε ενεργά με την Ελλάδα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είμαστε αισιόδοξοι. Μόλις συνάντησα τον επικεφαλής του γραφείου του οργανισμού στην Ελλάδα και μου είπε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης, η προοπτική του ΑΕΠ, φαίνονται αισιόδοξες για τα επόμενα δύο χρόνια. Θα εξαρτηθούν επίσης από την πολιτική σταθερότητα και τη συνέχιση των πολιτικών -δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στις εκλογές το επόμενο φθινόπωρο.
Πιστεύω όμως ότι αυτή η κυβέρνηση, για τον ΟΟΣΑ, εφαρμόζει τις σωστές πολιτικές για να σταθεροποιηθεί, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να ξεκινήσει την αντιμετώπιση της τραγικής κοινωνικής κρίσης που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα και για τον ΟΟΣΑ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να βοηθήσουμε την Ελλάδα».
σημειωση: Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, για όσους αναγνώστες είχαν διαβάσει προχθές τη σελίδα 3, προσδιόριζε ότι οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν μέχρι και τις 20 Οκωβρίου 2019. Ουδείς από τους κυβερνώντες έχουν σκοπό να «παραδώσουν» μέχρι το φθινόπωρο. Είναι γλυκιά η εξουσία.makeleio.gr