Σάββατο, Οκτωβρίου 13

ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΗΡΟ ΒΗΧΑ

Εάν έχετε ένα συνηθισμένο ξηρό βήχα, θα βοηθήσει με  μια φυσική λαϊκή θεραπεία. Ένας από αυτούς είναι ο βασιλικός.
Ο βασιλικός θεωρείται ο βασιλιάς των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται από τη φλεγμονή των ούλων και της στοματικής κοιλότητας,και σε ψυχρό και ξηρό βήχα. Κάθε μέρα καταναλώνουμε πολλά φύλλα βασιλικού και για προληπτικούς λόγους.

Ή μπορείτε απλά να κάνετε βασιλικό τσάι: ρίξτε σε λίγο βραστό νερό πάνω από αποξηραμένα φύλλα βασιλικού και αφήστε το μείγμα να παραμείνει σε ακινησία για δέκα λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε το τσάι που προκύπτει. Καταναλώστε το τσάι σε τακτική βάση καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο ως φάρμακο. Πολτοποιήστε μερικά σκελίδες σκόρδο, στραγγίστε το χυμό από αυτούς και προσθέστε το χυμό σε κάποιο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Αραιώστε αυτό το υγρό με νερό.
Πίνετε αυτό το ρόφημα δύο φορές την ημέρα. Νεότερες έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα έχουν ένα συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κάνετε ένα μίγμα εννέα αλεσμένα αμύγδαλα, μια κουταλιά μέλι και λίγο βούτυρο. Πάρτε μία κουταλιά της σούπας αυτής 2-3 φορές την ημέρα.
πηγη
http://www.naturalhealthcareforyou.com/how-to-treat-dry-cough/

bioathens.com