Δευτέρα, Οκτωβρίου 22

Μίζες, εκβιασμοί, ρασπούτιν και Μακεδονοκλάστες - Η χώρα εκφεύγει της… κοινής λογικής

Μίζες, εκβιασμοί, ρασπούτιν και Μακεδονοκλάστες - Η χώρα εκφεύγει της… κοινής λογικής Του Τάσου Ευαγγελίου
Στο υπουργικό συμβούλιο ο ένας υπουργός κατηγορεί τον (πρώην πλέον) άλλο για μίζες και ο δεύτερος απαντά με βαριές κατηγορίες για τα εθνικά θέματα και μετά καταγγέλλει εκβιασμούς. Μια εισαγγελέας κάνει λόγο για «ρασπούτιν» και πολιτικές παρεμβάσεις και εκβιασμούς. Οι δικαστές καταγγέλλουν παρεμβάσεις με αφορμή την υπόθεση Πολάκη, ο οποίος προαναγγέλλει φυλακίσεις
πολιτικών αντιπάλων και οι φοιτητές του ΑΠΘ εκδίδουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα δηλώνοντας ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν την ώρα που στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας ανοίγει γραφεία, ενώ ταυτόχρονα ασκεί… εξωτερική πολιτική με… βαριοπούλες.
Και όλα αυτά μόνο το τελευταίο πενθήμερο με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών πλέον, να χαρακτηρίζει το… συμβάν στο υπουργικό συμβούλιο λήξαν και να δηλώνει ένα πράγμα: Δεν θα κοπούν οι συντάξεις.
Η κατάσταση ξεφεύγει. Τα όσα κυκλοφορούν σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο και δεν διαψεύδονται επισήμως από καμία πλευρά χρίζουν διερεύνησης όχι μόνο ως προς το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων, που δύσκολα μπορεί να βγάλει κανείς άκρη, αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Για όλες τις εκατέρωθεν καταγγελίες και κατηγορίες. Όπως χρίζουν και διερεύνησης και οι καταγγελίες της εισαγγελέως Ράικου, αλλά και αυτές της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, της κ. Λ. Νικολοπούλου.
Σε ένα κράτος δικαίου τα περιστατικά δεν θεωρούνται λήξαντα επειδή το δηλώνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Ο ίδιος όφειλε και οφείλει να θέσει πρώτος το θέμα και να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη για όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό αλλά και για όσα καταγγέλλονται.
Η μονομαχία Καμμένου με τους δικούς του Μακεδονοκλάστες μπορεί να έχει μια σημασία αλλά ουδόλως αλλάζει τα δεδομένα της χώρας αν μείνει ή φύγει ο Τέρενς Κουίκ από υφυπουργός ανά την υφήλιο επισκέπτης. Δεν είναι καν βουλευτής.
Έχουν όμως σημασία αυτά που κατήγγειλε. Αυτά που υποστήριξε και διαρρέει αλλά και αυτά που είπε για δωροδοκίες στα Σκόπια και για αποστάτες βουλευτές της γείτονας χώρας που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτά που έχουν ακουστεί. Αυτά που γράφονται. Αυτά που λέγονται εκφεύγουν κάθε λογικής λειτουργίας ενός κράτους δικαίου χώρας μέλους της Ε.Ε.. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε δυνατότητα να περιμένει την υλοποίηση του δικού του σχεδίου, να φτάσει στο Δεκέμβριο να παγώσει την περικοπή των συντάξεων και να μοιράσει στους… ιθαγενείς επιδόματα και υποσχέσεις.
Η χώρα όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει με τα μαύρα σύννεφα που πλέον συσσωρεύονται βαριά από πάνω της θυμίζοντας άλλες εποχές..liberal.gr