Τρίτη, Οκτωβρίου 23

Πλήθος επωνύμων στην πρεμιέρα της παράστασης «Ξύπνα Βασίλη»

Πλήθος επωνύμων στην πρεμιέρα της παράστασης «Ξύπνα Βασίλη»
Το Εθνικό Θέατρο ξεκίνησε τη νέα θεατρική περίοδο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 19 Οκτωβρίου, με τη διαχρονική και οξυδερκή σάτιρα του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, «Ξύπνα Βασίλη», η οποία μεταφέρθηκε με επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη.

Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης, πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, φέρνει στη σκηνή την ατμόσφαιρα των 60s με διάθεση ευρηματική. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, φέρνει στη σκηνή την ατμόσφαιρα των 60s με διάθεση ευρηματική. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.



Το govastileto.gr βρέθηκε χθες, μαζί με σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, στην πρεμιέρα του έργου αλλά και την ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας «Δημήτρης Ψαθάς – Ιστορικές φωτογραφίες» που φιλοξενείται στο φουαγέ της θεατρικής σκηνής.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Κωνσταντίνου (ο περίφημος κινηματογραφικός Βασίλης), Ρήγας Αξελός, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργος και Άννα Νταλάρα, Γιάννης Βογιατζής, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Βάλαρης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Κώστας Σπυρόπουλος, Βάσια Παναγοπούλου, Χρύσα Παππά, Θάνος Καληώρας, Μάκης Δελαπόρτας, , Έλενα Τσαβαλιά καθώς και η Μαρία Ψαθά με τη Λένα Νίτσου (κόρη και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά αντίστοιχα).















Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και φυσικά στην πρεμιέρα της δεν έλειπε η οικογένειά της, ο επίσης ηθοποιός πρώην σύζυγός της Ταξιάρχης Χάνος και η ηθοποιός κόρη τους Μαρία Χάνου.





 govastileto.gr