Πέμπτη, Οκτωβρίου 11

Λεβέντης:ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΑ «Εχουν πέσει θεοί και δαίμονες και εξαγοράζουν βουλευτές στα Σκόπια - Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει»

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης προέβλεψε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή των Σκοπίων και πρόσθεσε:
«Έχουν πέσει θεοί και δαίμονες για να εξαγοράσουν με κάθε τρόπο βουλευτές, εκτιμώ ότι στο τέλος θα βρεθούν και θα περάσει η συμφωνία.



Ο Ζάεφ εκβιάζει πολιτικά λέγοντας ότι εάν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές το VMR θα πάρει λιγότερο ποσοστό από αυτό που έχει σήμερα και με αυτό τον τρόπο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός πιέζει βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις αποχωρήσεις των βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης επέμεινε στον όρο «αποστάτες», δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα έπρεπε αυτοί που έφυγαν να παραδώσουν τις έδρες στο κόμμα και να πάνε στο καλό.

«Αυτό είναι πολιτικά ηθικό. Τους έβαλα πρώτους στην λίστα, οι οποίοι ήταν παντελώς άγνωστοι και ξύπνησαν βουλευτές. Θα τους βγάζαμε το καπέλο εάν παρέδιδαν την έδρα, η οποία δεν τους ανήκει, αλλά πρέπει να πω ότι και αυτοί που τους στεγάζουν πολιτικά είναι κλεπταποδόχοι και θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ» τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείς για τις πολεμικές αποζημιώσεις ο κ. Λεβέντης σημείωσε:

«Και μόνο η αναφορά στο θέμα παραπέμπει σε πρόωρες εκλογές. Παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι και απλά υπενθυμίζω ότι τη δεκαετία του '60 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκέφτηκε τη Βόννη και διαπραγματεύτηκε την παραμονή 400.000 Ελλήνων στη Γερμανία αλλά και τη βοήθεια 160 εκατ. μάρκων.

Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων περίπλοκη και δύσκολη γιατί εμείς έχουμε παραιτηθεί αυτών των αξιώσεων».