Δευτέρα, Οκτωβρίου 15

Καταπληκτικό κόλπο: Άλλα θα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι

Καταπληκτικό κόλπο: Άλλα θα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι
Οι άνθρωποι είναι «Πρύτανεις» - Βγαίνει ο ένας και λέει «είμαστε με τις ΗΠΑ», βγαίνει ο άλλος λέει «είμαστε και με τον Πούτιν» - Ταυτόχρονα ο ένας λέει «θέλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» και ο άλλος λέει «είναι άκυρη η συγκεκριμένη συμφωνία» - Πόσο πιο μπροστά δηλαδή;
Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω οι εφημερίδες και τα media γράφουν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου.

Ποιο ρήγμα βρε σύντροφοι;
Εδώ μιλάμε για συνεννόηση υψηλού επιπέδου. Οι άνθρωποι παραδίδουν μαθήματα δημιουργικής ασάφειας.
Ή μπας και πιστεύετε ότι ο Καμμένος λειτουργεί ερήμην του Τσίπρα;
Να το κάνω λιανά να το καταλάβετε:
Ο Τσίπρας τους λέει επίσημα και θεσμικά ότι η συμφωνία θα προχωρήσει κανονικά και μετά πηγαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και καταθέτει σε Αμερικανούς αξιωματούχους, δικό του εναλλακτικό σχέδιο, αφού πρώτα τους προϊδεάζει ότι η συμφωνία δεν θα προχωρήσει και θα φταίνει για αυτό οι Σκοπιανοί.
Απλά είναι τα πράγματα.
O Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Γουές Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατέθεσε ένα εναλλακτικό σχέδιο για τα Σκόπια.
Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στα Σκόπια. Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στα Σκόπια, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.
Και τους άνοιξε και το δρόμο για περισσότερες βάσεις...
Να τα λέμε κι αυτά...
 newsbomb.gr