Τρίτη, Νοεμβρίου 20

Περισσότερα, πολύ περισσότερα από 20.000 ευρώ κοστίζει ο καθένας βουλευτής. Για ποια προσφορά εργασίας; Για καμία, λέω εγώ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ανατρίχιασα! Ένοιωσα απέραντα μαλάκας διαβάζοντας το ρεπορτάζ στο site του «Ανειδίκευτου Συνεργάτη». Οι κύριοι, λέω για τους βουλευτές, που τα παίρνουν κανονικά. Βάζουν τη χερούκλα τους στην τσέπη μου και στον τραπεζικό λογαριασμό μου και με γδύνουν. Στα ίσα.

Να μην επαναλάβω όσα διάβασα στο ρεπορτάζ «Προνόμια βουλευτών, ούτε γαλαζοαίματοι να ήταν!». Περισσότερα, πολύ περισσότερα από 20.000 ευρώ κοστίζει ο καθένας βουλευτής. Για ποια προσφορά εργασίας; Για καμία, λέω εγώ.
Δεν χρειάζεται κανένας βουλευτής. Αυτή είναι η γνώμη μου. Σου καταθέτω την μεγαλύτερη αλήθεια της αιωνιότητας. Αυτό, δηλαδή, που θα ισχύει μετά από λίγα χρόνια σ' όλον τον δημοκρατικό πλανήτη. Θα υπάρχουν κόμματα, που τα έχει ανάγκη η δημοκρατία, όμως όχι βουλευτές. Να τους κάνει, τι; Είναι άχρηστοι.
Για ένα, μόνον ένα πράμα είναι «χρήσιμοι» οι βουλευτές. Να ψηφίζουν ό,τι τους λέει το κόμμα, ο αρχηγός τους. Διαφορετικά τους διαγράφουν. Άρα, χρήσιμοι στην δημοκρατία είναι οι αρχηγοί των κομμάτων, τα κόμματα, όχι και οι βουλευτές. Και με την κατάργηση των βουλευτών, η Βουλή θα λειτουργεί μονάχα σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων.
Ποιες έδρες; Αδιάφορο! Ο κάθε αρχηγός, ο κάθε κομματάρχης θα μιλάει με βάση το ποσοστό του στις εκλογές. Ο έτσι πήρε 17%, ο άλλος 45%, ο παράλλος 22%. Τι να τους κάνει τους 300; Για να μεταφέρουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, θα μου πεις. Αυτά ισχύανε το 1800 και το 1900, όπου η περιφέρεια ήταν επικράτεια απομονωμένη, ξεκομμένη από το κέντρο.
apodytiriakias.
 https://fonaklas.blogspot.com